La 9 ani, un băiețel a schimbat o lege în orașul său. Cum a reușit

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 05 decembrie 2018, 15:43
Un băiețel în vârstă de 9 ani a convins conducerea administrativă din orașul lui să modifice o lege, spre bucuria tuturor copiilor. Acesta și-a susținut cauza la o ședință a consiliului local.

Dane Best, un băiețel din orașul Severance, Colorado, s-a prezentat în fața consilierilor locali cu argumente prin care să îi determine să ia atitudine cu privire la o lege ce le interzicea copiilor să se bucure din plin de sezonul de iarnă.

Băiatul i-a rugat și pe colegii lui să îl sprijine în demersul său, astfel că a strâns 20 de scrisori prin care aceștia își exprimau dorința ca legea să fie schimbată și le-a prezentat în fața edililor, conform ȘtirileProTv.

Cu multă vreme în urmă, bulgării de zăpadă au fost catalogați drept proiectile, iar legea interzicea aruncarea lor sau a pietrelor, iar Dane și-a dorit ca acest lucru să fie schimbat, pentru ca el și prietenii lui să se poată juca în voie cu zăpadă, așa cum fac copiii din toată lumea.

„Sunt astăzi aici în speranța de a schimba legea privind aruncarea bulgărilor de zăpadă. Cred că aceasta este o lege învechită. A fost creată acum mulți ani. Copiii vor să se bată cu bulgări fără să încalce legea. Copiii vor să aibă ceva de spus în orașul nostru. Copiii din Severance sunt de acord că legea aceasta trebuie schimbată” le spus Dane Best aleșilor locali.

Curajul și argumentele băiețelului au convins autoritățile să voteze în unanimitate modificarea legii. „Pare că tocmai ai schimbat legea, prietene” i-a transmis un consilier, stârnind un val de aplauze în sală. Pentru a sărbători victoria, Dane a mers afară pentru a arunca primul bulgăre de zăpadă în mod legal.

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter