iOS 14, noul software Apple, vă avertizează dacă cineva vă spionează telefonul

De Unica.ro, pe

Software-ul iOS 14 a fost actualizat să le permită utilizatorilor să vadă dacă aplicațiile lor sunt urmărite.

Lansat săptămâna aceasta, iOS 14 afișează un punct portocaliu în colțul de sus al ecranului iPhone-ului pentru a informa utilizatorii că microfonul este activat, transmite Daily Mail, citat de Pro TV.

iOS 14, noul software Apple, vă avertizează dacă cineva vă spionează telefonul

Punctul apare deasupra barelor de semnal, lângă indicatorul bateriei. Același punct își schimbă culoarea în verde închis în momentul în care camera telefonului este activată.

Astfel, utilizatorul poate afla dacă aplicațiile telefonului sunt urmărite. Utilizatorii de iPhone pot accesa Setări și Confidențialitate pentru a dezactiva accesul oricăreia dintre aplicații la microfon și cameră.

Și această opțiune face parte din actualizările oferite de noul sistem Apple. „Siguranța este un drept fundamental al omului și se află în centrul a tot ceea ce facem.

De aceea, cu iOS 14 vă oferim mai mult control asupra datelor pe care le partajați și mai multă transparență în modul în care sunt utilizate.

Un indicator apare în partea de sus a ecranului ori de câte ori o aplicație folosește microfonul sau camera dumneavoastră”, precizează Apple în mediul online, informează Pro TV.

Totodată, utilizatorii iPhone pot accesa Centrul de control al telefonului pentru a vedea dacă o aplicație a folosit recent microfonul sau camera.

O altă noutate a sistemului iOS 14 este posibilitatea de a oferi o locație aproximativă, nu una exactă.

Pentru a activa această funcție, utilizatorii iOS 14 trebuie să acceseze Setări –> Confidențialitate -> Servicii de localizare și apoi să selecteze aplicația din listă.

iOS 14 a fost lansat miercuri, în urma evenimentului „Time Flies” organizat de Apple. Evenimentul a dezvăluit și noul Apple Watch Series 6, iPad Air și iPad-ul din generația a 8-a.

Software-ul este disponibil pe telefoanele iPhone 6s și pe cele apărute după acesta. Sistemul de operare oferă acces la un ecran de pornire regândit, galerie widget și o nouă interfață Siri, potrivit Pro TV.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Cum poţi să te foloseşti de tehnologie pentru o viaţă mai uşoară

Mâncarea cu nanotehnologie se experimentează în România!

Cum să profiți din plin de fiecare zi: 5 idei pentru a gestiona mai bine timpul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter