Cele mai furate cărţi din librăriile româneşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pasiunea pentru lectură este atât de mare, încât unii dintre iubitorii ei ajung să facă orice pentru a-şi completa colecţiile din bibliotecă. Cărţile semnate de Gheorghe Mencinicopschi…
 … Umberto Eco şi Stephenie Meyer sunt cele mai apreciate în prezent, dar ci şi cele mai atractive pentru hoţii de librării.

Potrivit reprezentanţilor librăriilor bucureştene, hoţii au făcut orice să afle sfaturile de nutriţie ale lui Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Astfel, în topul celor mai furate cărţi, lanţul Diverta plasează pe primul loc „Şi noi ce mai mâncăm?„, cu nu mai puţin de 104 exemplare furate în perioada septembrie 2009 – aprilie 2010.

Cunoscut pentru valenţele educative, din moment ce numeroşi adolescenţi au renunţat la calculator pentru lectură, „Lună Nouă„, cel de-al doilea roman din seria „Saga Amurg” al scriitoarei americane Stephenie Meyer, este următoarea în clasament, cu 102 exemplare dispărute fără urmă din librării.

De mare succes în rândul hoţilor s-a bucurat şi cartea Danei Budeanu, „Manual de stil”. 

De asemenea, din „Întrebări şi teste pentru obţinerea permisului s-au furat din stocul librăriilor 82 de exemplare, din „Medicamente explicate pentru pacient şi familie” 73, iar din „Engleza fără profesor” 70.

Nu a fost scăpat din vedere nici DEX-ul. 65 de exemplare au părăsit raftul librăriilor fără bon fiscal.

Cine suntem? a lui Dan Puric, este un alt volum care a ridicat întrebări hoţilor, aşa că au luat 65 de bucăţi.

Topul celor mai râvnite lecturi la Diverta este completat de „Fetele bune ajung în Rai, fetele rele unde vor” a lui Ute Ehrhardt, precum şi de răspunsurile Mihaelei Rădulescu, cea de-a doua carte a ei, „Nişte răspunsuri, din care s-au epuizat în aceeaşi manieră 53 de copii.

Librăria Humanitas Kretzulescu este frecventată de hoţi mai rafinaţi, îndrăgostiţi de artă.

Istoria urâtului” şi „Istoria Frumuseţii”, semnate de Umberto Eco sunt pe primele două volume cu „priză” la astfel de „clienţi”, urmate de „Istoria Artei”, de E.H. Gombrich.

Următoarele în top sunt bestseller-ul „Simbolul Pierdut” al lui Dan Brown, „Regulile Artei” de Pierre Bourdieu, şi „Conceptele şi istoriile lor” de Reinhart Koselleck.

Jurnalul” Oanei Pellea, „Scrisorile către fiul meu” de Gabriel Liiceanu sau „Confesiunile unui cafegiu” ale lui Gheorghe Florescu sau Paulo Coelho cu „Învingătorul este întotdeauna singur, au fost şi ele tentaţii mari pentru hoţii de librării.

De la librăria Papirus s-au furat cu precădere hărţi, harta Bucureştiului fiind prima pe listă. Urmează „Simbolul Pierdut(Dan Brown), „Şi noi ce mai mâncăm?”(Gh. Mencinicopschi), şi „Maestrul şi Margareta” a lui Mikhail Bulgakov.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter