Cele mai absurde interdicţii ale anului 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pantalonii cu turul lăsat, vălul burqa, copiii sau numele „Lucifer” sunt câteva dintre interdicţiile impuse în acest an. Dacă unele interziceri sunt oarecum argumentate, altele te fac să te întrebi dacă trăim în realitate în mileniul al treilea.
Află în continuare cele mai absurde interdicţii din întreaga lume, care au fost votate în anul 2011 în întreaga lume.

Elton John şi copilul său. Când Elton John şi David Furnish au devenit părinţi, aceştia au pozat împreună cu copilul lor, botezat Zachary, pe coperta revistei Us Magazine, ediţia fiind retrasă de pe rafturile unui supermarket din Arkansas. Conducerea acestuia a vrut să îşi „protejeze” clienţii de… conţinutul revistei.

Fotografii la nou-născuţi. Un spital din Maryland a interzis părinţilor să facă poze copiilor în primele cinci minute de la naştere.

Reprezentanţii spitalului au explicat că aceasta ar putea afecta vederea copiilor, dar cei mai mulţi au fost de părere că spitalul procedează în acest fel pentru a evita posibile acuzaţii de malpraxis.

Prânzul la pachet. O şcoală publică din Chicago le-a interzis să îşi mai aducă pachet de acasă pentru a-i forţa să mănânce la cantina şcolii, pe motiv că mâncarea gătită aici este mai sănătoasă. Părinţii nu au fost de acord, pentru că mâncarea era mai scumpă decât preţul prânzului pregătit acasă.

Câinii dresaţi. Unui copil epileptic de 12 ani i s-a interzis să vină la şcoală însoţit de căinele său, dresat să îi salveze viaţa în cazul unei crize epileptice.

Pantalonii lăsaţi în vine. Mai multe şcoli din Florida şi Pennsylvania au interzis elevilor să poarte pantaloni largi purtaţi în vine, purtaţi cu chiloţii la vedere.

În Orlando a fost chiar adoptată o lege împotriva pantalonilor cu turul lăsat, astfel că cei care îşi expun lenjeria intimă sau părţi intime ale corpului sunt pedepsiţi.

Copiii. Compania aeriană de cinci stele care se laudă cu cele mai frumoase reclame a interzis în acest an copiii mici din programul zborurilor la clasa întâi. Măsura controversată nu a privit siguranţa nou-născuţilor, ci asigurarea liniştei necesare pentru somnul pasagerilor. Industria opsitalităţii a luat notă de această măsură deloc ospitalieră.

Se pare că micile odrasle reprezintă un pericol social în lumea adulţilor.
Numeroase restaurante, hoteluri şi chiar cinematografe au interzis accesul părinţilor cu copii în sala de cinema.

Numele Lucifer. Restricţiile din Noua Zeelandă au o conotaţie religioasă, mai ales pentru părinţii care vor să pună copiilor lor nume biblice.
De preferat este să evită numele „Lucifer”, din cauza asociaţiei cu Satan.

Prieteniile dintre profesori şi elevi – Facebook. Probabil că nu scandalurile recente din liceele româneşti i-au determinat pe senatorii din Missouri să ia o astfel de iniţiativă. Şi asta pentru că şi acolo se întâmplă ca prieteniile să ajungă prea departe.

Din acest motiv, toate şcolile din întreg statul Missouri a interzis prieteniile între cadrele de învăţământ şi elevii lor. Profesorii care sunt prinşi că socializează pe Facebook, riscă să fie concediaţi.

Solarele. În California, adolescenţii care nu au împlinit vârsta majoratului (18 ani) nu au dreptul să se bronzeze la solar.

Reclamă la parfum. Actriţa Dakota Fanning, în vâsrtă de 17 ani, apare într-o reclamă la un parfum care a fost cenzurată de către Consiliul Reclamelor din Marea Britanie, pe motiv că reclama este mult prea sexuală şi conţine chiar o notă de pedofilie.

Dakota este surprinsă într-una din fotografiile reclamei stând pe podea şi cu sticla de parfum între picioare.

Să îţi arăţi ochii. După ce au interzis femeilor arabe numeroase drepturi de care se bucură femeile din restul lumii civilizate, extremiştii islamici din Arabia Saudită intenţionează să interzică acestora să îşi arate ochii.

Chiar dacă femeile arabe poartă burqa, ochii multe dintre acestea au ochi mult prea „sugestivi” şi ademenitori, consideră islamiştii.
Prin urmare, aceştia au propus un proiect de lege care a şi fost supus dezbaterii, prin care ar putea să le împedice pe femei cu ochi ispititori să şi-i arate în public, potrivit Comitetului Arabiei Saudite pentru Promovarea Virtuţii şi pentru Prevenirea Viciului.

Dar cine decide ce înseamnă „ochi sugestivi”? Potrivit unui jurnalist din Arabia Saudită, femeile vizate sunt cele ale căror privire au o ” strălucire frumoasă”.

Vălul burqa. Pe de-o parte le sunt impuse, iar pe de altă parte, le sunt interzise. Mai multe ţări europene au interzis femeilor musulmane şi arabe persecutate continuu să poarte văluri burqa.  

Citeşte mai multe despre interzicerea vălului burqa aici.

Blugii mulaţi. La Universitatea Brigham Young din Idaho, studenţii, în special studentele, sunt excluşi de la examene pe motiv că poartă blugi prea mulaţi.

Happy meal. În San Francisco, fast-food-urile nu mai au voie să atragă copiii cu jucării, deoarece părinţii sunt nevoiţi să cheltuiască de fiecare dată cu 10 cenţi mai mult.

Căsătoriile între persoane de etnii diferite. 60 de ani au trecut de la eradicarea rasismului iar unii se gândesc să îl reinstaleze din nou. Este vorba de o biserică din statul Kentucky, care militează practic pentru rasism, prin interzicerea căsătoriilor între persoane de etnii diferite. Totodată, clerul bisericii a retras dreptul acestora de a deveni membrii ai bisericii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter