Ce să nu faci azi, de Sfântul Nicolae, dacă vrei să-ți meargă bine

De Mădălina Manole, pe
Astăzi, 6 decembrie, se sărbătorește Sfântul Nicolae, cel ce este considerat protectorul copiilor, și în credința populară este considerată o zi plină de tradiții și obiceiuri.

Sfântul Nicolae este una dintre cele mai așteptate sărbători ale iernii, mai ales de copii, care o asemuie venirii lui Moș Nicolae, cel care le pune în ghetuțe dulciuri și fructe. Din bătrâni se spune că în ziua de Sfântul Nicolae este bine să aduci în casă crenguțe de măr pe care să le pui în apă până la Anul Nou. Dacă acestea vor înflori, va urma un an rodnic și îmbelșugat. Însă, pe lângă această tradiție, credința populară spune ca astăzi trebuie să eviți să faci anumite lucruri, dacă vrei să-ți meargă bine tot anul următor.

De Sfântul Niculae nu trebuie să te cerți cu nimeni

Nu numai că astăzi nu trebuie să te cerți cu nimeni, dar nici nu trebuie să contrazici pe cineva. Se spune că cei care nu respectă această datină vor avea un Crăciun nefericit și plin de lacrimi.

De Sfântul Nicolae nu trebuie să fii zgârcit

Pe lângă faptul că zgârcenia este considerată un păcat, astăzi mai mult ca niciodată nu trebuie să fii zgârcită pentru că Sfantul Nicolae este un personaj biblic foarte darnic care se spune că a moștenit de la părinți o avere impresionantă, însă a împărțit-o săracilor, prin milostivenia sa. De aceea, tradiția spune ca de Sfântul Nicolae să-și începi ziua oferind un cadou unui om nevoiaș.

De Sfântul Nicolae nu trebuie să fii nepăsător față de semenii tăi

Urmându-l ca exemplu pe Sfântul Nicolae, astăzi mai mult ca niciodată trebuie să-ți oferi ajutorul celor din jur care ți-l cer sau care simți că au nevoie de el. O vorbă bună spună astăzi sau o mână întinsă celui neajutorat ți se vor întoarce înzecit atunci când și tu vei avea nevoie.

 

Citește și – Tradiții și obiceiuri importante de Sfântul Nicolae

Citește și – Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicolae. La mulți ani, tuturor sărbătoriților!

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter