Peretele de la Street Delivery 2018 va fi pictat de un “all girls crew”

De Ioana Ilie, pe Ultimul update Joi, 14 iunie 2018, 18:12
Festivalul Street Delivery, ajuns a 13-a ediție, are loc anul acesta în București, între 15 și 17 iunie

și le propune locuitorilor capitalei o discuție pe tema „Smart Cities?”, care investighează cum putem construi modele armonioase de conviețuire și comunități închegate și solidare în contextul dezvoltărilor tehnologice și a marilor aglomerări urbane.

În premieră față de edițiile anterioare ale festivalului, anul acesta cel mai cunoscut calcan din București, situat pe strada Arthur Verona va fi pictat de un (aproape) all girls crew format din Wanda HutiraGraffetele.

Garajul de vizavi va găzdui o pictură murală a artistului spaniol Kraser, iar zidul de deasupra librăriei Cărturești Verona va fi desenat pentru al treilea an de artistul Alexandru Ciubotariu într-o intervenție street art intitulată Pisica Pătrată pe acoperișul fierbinte.

Pe lângă strada Arthur Verona, anul acesta Street Delivery activează un nou punct al orașului, curtea interiorară a Facultății de Arhitectură, care va găzdui pe durata weekendului ateliere de design, artă, DIY, modelaj, reciclare creativă și construcție de mobilier stradal.

PisicaPatrata

Proiectul Grădini Posibile, inițiat de Asociația Calup continuă și ediția aceasta cu workshopuri de grădinărit urban, atelierele de hamace, vopsitorie cu plante din grădină, “make your own salad”, proiecții și zone de relaxare în Grădina Universitarilor.

Pietonii cinefili sunt așteptați în zona Bisericii Anglicane la un cinematograf în aer liber care face retrospectiva scurtmetrajelor TIFF 2018, lângă Grădina Icoanei scena de muzică îi va găzdui pe Eyedrops, Vlaicu Golcea, Am Fost la Munte și Mi-a Plăcut, printre mulți alții, iar lângă calcanul de pe Arthur Verona se vor auzi DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine cu o selecție fină de muzici tropicale.

Programul celor trei zile Street Delivery cuprinde, în plus, ateliere pentru copii și adulți, tururi ghidate în Casa Mincu și o expoziție de concursuri ale Ordinului Arhitecților, petreceri de pietoni, soluții de transport alternativ, instalații și performance-uri artistice, proiecte ale societății civile, dans și inițiative pietonale din alte cartiere ale orașului.

StreetDelivery1

Deschiderea oficială a festivalului are loc vineri, 15 iunie, ora 19:00, pe covorul roșu din fața Cinema Patria, unul dintre cele trei cinematografe de pe Bulevardul Magheru închise din cauza riscului seismic și reactivat la Street Delivery într-un performance dedicat patrimoniului construit al Bucureștiului.
Street Delivery s-a extins anul acesta în nouă orașe din România: Sibiu: 25-27 mai | București: 15-17 iunie | Timișoara: 15-17 iunie | Iași: 15-17 iunie | Baia-Mare: 29 iunie – 1 iulie | Cluj-Napoca: 14-15 iulie |Bacău: 27-29 iulie | Craiova: 7-9 septembrie | Alba Iulia: 15-17 septembrie

Programul complet al evenimentului este disponibil aici.

Sursă foto cover: Irina Mocanu la Re:collect Street Art Festival Tulcea 2016/ Urban Collectors

Sursă foto: Fotografii de la edițiile trecute Street Delivery

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter