6 motive pentru care iubim reality show-urile

De Unica.ro, pe

Adevărat fan sau nu, iubeşti emisiunile de tele-realitate puţin, mult sau la nebunie. De ce? Iată câteva explicaţii

1 Au un concept simplu

Indiferent de titlul unei emisiuni reality show, conceptul este foarte simplu: un grup de persoane alese în urma unui casting şi puse într-o situaţie particulară şi anume aceea de a observa reacţiile candidaţilor. Cu cât aceste reacţii sunt mai vii, mai intense sau mai colorate verbal, cu atât mai bine.

2 Sunt distractive

Acesta este scopul! Acest gen de emisiuni sunt concepute pentru a ne relaxa după o zi grea de muncă. De aceea sunt difuzate la ore strategice. Un singur cuvânt de ordine: un program uşor de înghiţit, fără să-ţi dea prea multă bătaie de cap. Şi au succes.

3 Sunt captivante

Unul din secretele reality show-lui este să ne ţină trează curiozitatea pentru ce va urma. De aceea nimic nu e lăsat la voia întâmplării. De fapt aceste emisiuni nu au real decât ceea ce vor producătorii să vedem, având un concept bine gândit. Prietenie, rivalitate, secrete, sex etc. Totul e fructul unui scenariu scris la milimetru pentru a ţine telespectatorul cu sufletul la gură.

4 Intri în viaţa altor oameni

Voyeurişti, noi ? Nu! Doar curioşi… Oricare ar fi conceptul. (Big brother, By Monica Columbeanu, Noră pentru mama), ne aşezăm în primul rând pentru a-i vedea pe protagonişti evoluând în intimitatea lor. Îi vedem râzând, plângând, suferind, recunoaştem uneori calităţi şi defecte pe care le avem şi noi şi ne închipuim că suntem în locul lor. Căci tele-realitatea ne face să credem că şi viaţa noastră se poate schimba, numai să vrem.

5 Decizi uşor dacă participi  sau nu

Una din cheile succesului acestui tip de emisiuni este interactivitatea cu telespectatorul, un fel de cireaşă de pe tort care întreţine suspansul. Ca să ne ţină lipiţi de micul ecran ni se dă o misiune: să salvăm candidatul preferat sau să-l eliminăm pe cel antipatic, altfel spus să influenţăm cursul evenimentelor. Astfel ne simţim importanţi…

6  Îţi poţi bate joc de alţii în voie…

Pentru că toţi candidaţii au acceptat să apară în situaţii mai mult sau mai puţin onorabile, telespectatorul poate bârfi sau râde în voie stând comod pe canapea. Şi de cele mai multe ori aceştia o merită…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter