Top 3 cele mai simple rețete de prăjituri pe care să le faci de Crăciun

De Oana Savin, pe

De pe masa de Crăciun nu au voie să lipsească, pe lângă cozonaci, câteva prăjituri care să le încânte simțurile celor mici și celor mari deopotrivă. Iată care sunt cele mai simple rețete de prăjituri pe care să le faci anul acesta.

Mai jos găsești top 3 cele mai simple rețete de prăjituri pe care să le faci de Crăciun.

Biscuiți cu unt, cea mai rapidă rețetă pentru Crăciun

Top 3 cele mai simple rețete de prăjituri pe care să le faci de Crăciun

Probabil, cea mai simplă și rapidă rețetă pe care o poți face pentru masa de Crăciun. Ar trebui să faceți porție dublă pentru că vor dispărea imediat.

Ingrediente

  • 600 gr făină
  • 150 gr unt
  • 2 ouă mari
  • 100 ml lapte
  • 200 gr zahăr
  • Coaja de la ½ lămâie
  • 20 ml rom
  • O linguriță cu vârf praf de copt
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Într-un castron de amestecă ouăle cu zahărul, romul, sarea și coaja de lămâie. Se adaugă în fir subțire untul topit, amestecând în continuu cu lingura. Apoi se pune laptele și la final făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă toate bine.

Compoziția se întinde pe o foaie de copt și, cu ajutorul formelor de biscuiți, se decupează.

Se așează biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 170 grade timp de 15 minute sau până se rumenesc ușor.

Acești biscuiți pot fi păstrați în cutii metalice pentru a rămâne fragezi.

Negresă – printre cele mai iubite rețete de prăjituri pentru Crăciun

Top 3 cele mai simple rețete de prăjituri pe care să le faci de Crăciun

Negresa este cea mai iubită prăjitură. Pufoasă, cu aromă de ciocolată, nu există persoană care să o poată refuza.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 10 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr zahăr
  • 1 pachet de unt
  • 50 gr cacao
  • 230 gr făină
  • 100 gr ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Laptele, zahărul, cacaoa și untul se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă ciocolata. Apoi se mai lasă 5 minute la fiert. După ce a fost luată de pe foc se opresc într-o cană 15 linguri din această compoziție.

După ce s-a răcit compoziția din oală se adaugă, pe rând, gălbenușurile. Se amestecă bine, după care se pun albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, cu o spatulă, după care se adaugă făina cernută și praful de copt.

Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și de dă la cuptorul preîncins la 180 de grade timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.

După ce a fost scoasă din cuptor se toarnă pe deasupra compoziția păstrată în cană. Se scoate din tavă și se lasă la răcit înainte de a fi porționată.

Chec marmorat, rețetă simplă pentru Crăciun. Se face mai repede decât cozonacul

Top 3 cele mai simple rețete de prăjituri pe care să le faci de Crăciun

Checul este una dintre cele mai delicioase deserturi și nu este deloc greu de făcut. Se face mai repede decât cozonacul și este la fel de pufos și aromat.

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • Vanilie
  • Coaja lamaie
  • Esență rom

Mod de preparare

Zahărul se pune la foc, într-o oală, cu apă cât să îl acopere.

Ouălele se separă, iar albușurile se bat spumă.

Siropul de zahăr se toarnă puțin câte puțin peste albușurile bătute spumă și se amestecă bine cu mixerul.

Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile. După ce acestea au fost încorporate se adaugă jumătate din făină.

Se ia o parte din această compoziție și se amestecă cu cacao.

Peste compoziția cu albușuri rămasă se adaugă uleiul, cealaltă jumătate de cană de făină și mirodeniile.

Compoziția albă se toarnă într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra se pune compoziția cu cacao și se amestecă ușor, în valuri, pentru a marmora checul.

Se introduce în cuptorul preîncins la 180 de grade cu ventilație timp de 30 de minute.

Alte rețete de prăjituri pentru masa de Crăciun

Dacă aveți timp pentru niște rețete mai elaborate, puteți încerca această rețetă de fursecuri elvețiene de Crăciun sau prajitura mexicană cu cocos.

Nu uitați de celebra Albă ca Zăpada, care se potrivește de minune acestui sezon sau de acest Cub de zăpadă care nu doar că arată spectaculos, dar este și delicios.

Și pentru că este Crăciunul, nu putem să uităm de minunații cozonaci: cozonac cu nucă, rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu sau cozonac ardelenesc.

Să nu uităm de cozonacul cu migdale, pentru cei cărora nu le place nuca.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter