Roger Federer a anunțat că se retrage din tenis: „Este o decizie dulce-amară”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 septembrie 2022, 17:17

Roger Federer, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, a anunțat că se va retrage din tenis după turneul Laver Cup, ce va avea loc la Londra.

Roger Federer îți va încheia cariera în tenis la 41 de ani. Ultimul eveniment ATP la care va participa va fi turneul de tenis Laver Cup, ce se va desfășura la Londra în perioada 23 – 25 septembrie. Sportivul a mărturisit că a luat această decizie după seria de accidentări și operații din ultimii trei ani.

Citește și: Kate Middleton și Meghan Markle au purtat bijuterii-tribut în onoarea Reginei Elisabeta a II-a. Cum arată accesoriile și care este povestea lor

Copiii Ancăi Serea, probleme de sănătate. „Au luat un virus neplăcut!”

Cristina Bălan ex-Impact este însărcinată! Ce nume deosebit a ales solista deja pentru bebeluș

Elena Băsescu, complet schimbată de operațiile estetice

Roger Federer a anunțat că se retrage din tenis: „Este o decizie dulce-amară”

Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți.

După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale, a transmis Roger Federer pe rețelele de socializare.

Campionul mondial a mărturisit că nu va renunța să joace tenis, chiar dacă nu va mai participa la marile competiții.

Laver Cup de la Londra, de săptămâna viitoare, va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit.

Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit acest circuit. Dar, în același timp, există atât de multe lucruri de sărbătorit. Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Am primit un talent special pentru a juca tenis și am făcut-o la un nivel pe care nu mi l-am imaginat niciodată, pentru mult mai mult timp decât am crezut vreodată că este posibil, a mai spus el.

Sportivul a ținut să îi mulțumească în primul rând soției sale, Mirka, și copiilor lor, pentru că i-a fost alături și l-au încurajat mereu. De asemenea, le-a mulțumit pentru sprijin părinților săi și surorii lui, antrenorilor, echipei sale, sponsorilor și tuturor celor care l-au susținut.

Roger Federer, mulțimiri pentru fanii săi: „Ultimii 24 de ani au fost o aventură incredibilă”

Aș dori, de asemenea, să le mulțumesc adversarilor mei de pe teren. Am avut norocul de a juca atât de multe meciuri epice pe care nu le voi uita niciodată. Ne-am luptat corect, cu pasiune și intensitate, iar eu am încercat întotdeauna să fac tot posibilul să respect istoria jocului. Mă simt extrem de recunoscător. Ne-am împins unul pe celălalt, iar împreună am dus tenisul la noi niveluri.

Mai presus de toate, trebuie să le mulțumesc în mod special fanilor mei incredibili. Nu veți ști niciodată câtă forță și câtă încredere mi-ați dat. Sentimentul de a intra pe stadioane și arene pline a reprezentat una dintre cele mai mari emoții din viața mea. Fără voi, aceste reușite ar fi fost mai degrabă goale și pustii, lipsite de bucuria și energia pe care le-am simțit.

Ultimii 24 de ani au fost o aventură incredibilă. Deși uneori am impresia că au trecut în 24 de ore, au fost atât de profunzi și magici încât mi se pare că am trăit deja o viață întreagă. Am avut imensul noroc de a juca în fața voastră în peste 40 de țări diferite. Am râs și am plâns, am simțit bucurie și durere și, mai presus de toate, m-am simțit incredibil de viu. Prin călătoriile mele, am întâlnit mulți oameni minunați, care vor rămâne prieteni pe viață, care și-au făcut mereu timp în programul lor încărcat pentru a veni să mă vadă jucând și să mă încurajeze în jurul lumii. Vă mulțumesc.

Roger Federer a mai făcut o mulțumire specială: „În cele din urmă, jocului de tenis: te iubesc și nu te voi părăsi niciodată”.

În cei 24 de ani de tenis, sportivul are 103 titluri ATP. Printre acestea se numără 20 de titluri de Grand Slam și 28 de categorie Masters. De asemenea, a cucerit aurul olimpic la dublu masculin (Beijing 2008) și argintul la simplu (Londra 2012).

Reacțiile marilor sportivi după anunțul făcut de Roger Federer

Vestea dată de Roger Federer a făcut rapid înconjurul lumii și reacțiile nu au întârziat să apară.

Am vrut să găsesc modalitatea perfectă de a spune asta, când tu ai pus capăt acestui joc într-un mod atât de elocvent – perfect, aşa cum este cariera ta. Întotdeauna te-am admirat. Căile noastre au fost mereu asemănătoare. Ai inspirat nenumărate milioane de oameni – inclusiv pe mine – şi nu vom uita niciodată. Te aplaud şi aştept cu nerăbdare tot ce vei face în viitor. Bine ai venit în clubul retraşilor. Şi mulţumesc pentru că eşti tu, Roger Federer, i-a transmis Serena Williams.

Un geniu, unic în istoria tenisului și un exemplu pentru orice sportiv. Îți urez tot binele din lume în noua etapă a vieții tale. Ne va fi dor să te urmărim pe teren jucând tenisul care ne-a bucurat, Roger, a scris și fotbalistul Lionel Messi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Dragă Roger, prietenul și rivalul meu. Mi-aș fi dorit ca această zi să nu vină niciodată. Este o zi tristă pentru mine și pentru toată lumea sportului. Ți-am spus asta personal când am vorbit și acum aici, în scris. A fost o plăcere și o onoare să împart acești ani cu tine, să trăim o mulțime de momente minunate pe teren și în afara lui. 

Vom mai trăi multe momente împreună în viitor, mai sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem împreună, știm asta.

Deocamdată, îți doresc multă fericire alături de soția ta Mirka, copiii tăi și familia. Să te bucuri de tot ce te așteaptă. Ne vedem în Londra, i-a transmis și Rafael Nadal. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Nu va mai exista alt Roger şi sunt recunoscătoare pentru că am avut şansa de a juca în aceeaşi eră cu el, a transmis și Simona Halep. 

Spre deosebire de ceilalți, Ion Țiriac a avut o reacție dură la aflarea veștii că Federer se retrage din tenis.

Credeam că moare pe teren! N-a murit acolo? Era și timpul! El, după părerea mea, s-a retras acum vreo 3-4 ani, de când cu treaba cu genunchiul, cu operația, a spus acesta, potrivit gsp.ro.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter