Psihologia inversă: Calea către răspunsurile pe care le doreşti

De Lumea Femeilor, pe

Arma ta secretă pentru a obţine ceea ce îţi doreşti

Cu siguranţă ai folosit-o şi tu, chiar fără să îţi dai seama: psihologia inversă înseamnă să spui exact contrariul a ceea ce gândeşti. Scopul: să-i stimulezi pe cei din jur să procedeze cum îţi doreşti

Părinţi versus copii

Cei care folosesc cel mai des psihologia inversă sunt părinţii. Copiii oricum fac orice altceva, numai ce doresc părinţii nu, aşa că este o metodă potrivită de a-i determina să te asculte. De exemplu, când cel mic refuză să mănânce, deşi mai are foarte puţin în farfurie, spune-i aşa: “Pun pariu că nu mai poţi mânca acele trei bucăţele de carne, sigur nu poţi!”. Îl vei ambiţiona şi va mânca tot, doar ca să îţi dovedească ţie că nu ai dreptate. Se pare că acest joc merge de fiecare dată.

La prima întâlnire

Ţi s-a întâmplat să ieşi cu un bărbat care îţi place foarte mult, iar el să spună că doreşte să fiţi doar prieteni? Poate că spune asta pentru că laşi să se înţeleagă prea clar că îl placi. Bărbaţii vor să cucerească… Aplică psihologia inversă şi spune-i că şi tu vrei să aveţi o relaţie de prietenie, ba chiar asta este cea mai bună soluţie. Atunci el nu va mai avea poziţia privilegiată de bărbat curtat şi va trece “la atac”. Şi dacă îţi continui jocul şi îl rogi să înceteze, “doar sunteţi prieteni”, vei obţine exact ceea ce ai dorit de la început: adică pe el.

La serviciu

Psihologia inversă te poate ajuta să obţii cel mai bun birou, o mărire de salariu sau chiar o promovare. Nu îţi expune în gura mare planurile profesionale, munceşte, fii sârguincioasă. Astfel vei obţine ceea ce îţi doreşti, mai devreme sau mai târziu. Dacă “faci valuri” şi “tragi sfori”, s-ar putea să obţii mai repede o promovare, dar să nu mai ai parte de aceleaşi zâmbete prietenoase din partea colegilor.
► Dacă lucrezi în publicitate, psihologia inversă te ajută să îţi convingi clienţii să achiziţioneze produsul tău, pentru că “doar aşa îşi vor îmbunătăţi viaţa”.

NU DEVENI MANIPULATOARE!

O dată ce ai deprins secretele acestei pagini de psihologie, te poţi transforma, cu uşurinţă, într-o persoană care îi manipulează pe cei din jur. Nu te sfătuiesc! Mai devreme sau mai târziu tot vei fi prinsă cu mâţa-n sac. Dar dacă foloseşti această tehnică în scopuri benefice, vei trăi în mai multă armonie cu toţi ceilalţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter