Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. „Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2023, 15:03

O femeie care a crezut că suferă de o răceală sezonieră a primit un diagnostic cumplit din partea medicilor.

Katie Froggatt, mamă și soție, a crezut că are o răceală banală, dar săptămânile treceau iar starea sa nu se ameliora de niciun fel. Ba mai mult, avea senzația de nas înfundat și ajunsese să aibă nari dificultăți în respirație, notează The Mirror.

Soțul femeii a povestit cum Katie avea impresia că se luptă cu o afecțiune sezonieră, iar medicii au diagnosticat-o cu cancer în stadiu terminal. Familia speră acum ca femeia să mai trăiască să-și poată crește copilul.

Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. "Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi"

„A fost diagnosticată greșit – medicii au crezut că are sinuzită”

Cuplul a descoperit că Katie avea o tumoare agresivă, ceea ce a dus la o intervenție chirurgicală extrem de dificilă în încercarea de a o ajuta să supraviețuiască.

Dar, în ciuda faptului că chirurgii i-au extirpat, în cele din urmă, tot nasul lui Katie, i s-a spus că nu va mai avea mult de trăit. Katie are o fetița Myla, și la momentul detectării bolii avea 39 de ani.

„A fost în august 2021, am fost toți din familie răciți, dar Katie a continuat să aibă dificultăți în a respira pe nas. A rămas cu nasul înfundat și starea ei se agrava”, a declarat soțul Steven pentru Manchester Evening News.

Tumoarea nu se mai oprea din creștere

„A fost diagnosticată greșit – medicii au crezut că are sinuzită și i s-au prescris medicamente pentru asta. Nimic nu s-a schimbat, așa că starea lui Katie s-a înrăutățit până la punctul în care nu a putut să mai respire deloc.”

Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. "Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi"

Un medic a crezut că sunt polipi, dar problema a continuat să ia o întorsătură îngrozitoare.

„Tumoarea a continuat să crească până când i-a ieșit din nas – era ca și cum un cârnat i-ar fi ieșit din nară, chiar peste buza de sus”, a continuat Steven.

„Nu știam dacă se va trezi cu nasul sau nu”

Cuplul a decis să meargă la medic și a fost sfătuit să se îndrepte spre spitalul din Aintree pentru investigații, fiind suspectă de cancer.

Katie a suferit două operații în două luni, la începutul anului 2022. Și au început discuțiile despre extirparea nasului într-o procedură complexă pentru a îndepărta definitiv tumora.

„Nu știam dacă se va trezi cu nasul sau nu”, a spus Steven.

A început un proces complicat de reconstrucție a părții de nas care i-a fost îndepărtată, iar medicii i-au luat piele de la încheieturile mâinii, vene de pe braț pentru a duce sânge la pielea din jurul noului nas și i-au luat un os din coastă pentru a crea noua structură nazală.

Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. "Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi"

Citeşte şi: Povestea Georgiei Tann, femeia care a răpit peste 5.000 de copii din familii sărace pentru a-i vinde bogaților

Operația i-a cauzat leziuni ale nervilor feței. Apoi au urmat multe ședințe istovitoare de radioterapie.

Lucrurile începuseră să se liniștească până când, în septembrie 2022, la doar câteva zile după ce cuplul s-a întors de la nunta unui prieten din Franța, Katie a avut un șoc teribil.

Nasul începuse să sângereze din nou și s-a descoperit că, în ciuda tuturor intervențiilor chirurgicale, tumora revenise.

Și acea tumoare a fost îndepărtată, dar, încă o dată, o alta i-a crescut în câteva zile în zona nasului. Katie a fost atunci dusă de urgență pentru o nouă intervenție chirurgicală. Dacă nu ar fi ajuns în sala de operație până în ianuarie, tumora ar fi urcat la ochi.

Citeşte şi: Bucuria și trauma de a fi mamă surogat pentru celebrități. Povestea unei femei ce a adus pe lume un copil de vedetă

De data aceasta, chirurgii au fost nevoiți să extirpe întregul nas al lui Katie.

„A fost îngrozitor, i-au scos tot nasul”, a continuat Steven. „Au fost pagube mari, Katie avea nevoie de o grefă de piele, un ochi îi este încă afectat.”

Situația s-a înrăutățit, iar cancerul îi ajunsese până la plămâni. Deși șansele de supraviețuire în asemenea situații sunt mici, cei doi soți au încercat să caute tratamente în încercarea disperată de a-i prelungi viața femeii.

Katie trece acum prin ședințe intense de radioterapie și imunoterapie.

„Fetița noastră crede că mama doar își repară nasul. A fost o fetiță foarte cuminte în toată această perioadă. Suntem cu adevărat pozitivi și am fost întotdeauna. Mi-ar plăcea să planific o viață mai bună pentru noi, dar nu mă pot gândi la viitor acum.”, a mai spus Steven.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter