Câți bani încasează Petre Roman din pensie și din meseria de profesor universitar. „Eu lucrez și acum”

De Unica.ro, pe

Petre Roman a dezvăluit ce pensie încasează lunar. La vârsta de 76 de ani, fostul premier al României profesează în străinătate, mai exact în Elveția, unde ocupă funcția de Președinte al Universității Swiss UMEF din Geneva. Fostul politician este și profesor la prestigioasa universitate și a mărturisit recent că este mulțumit de salariul pe care-l primește acolo.

Pe lângă salariu și pensie, Petre Roman are și o pensie specială pentru mandatele de politician, iar veniturile sale lunare sunt frumușele. Chiar dacă s-ar putea retrage în orice moment din activitate, fostul premier preferă să asigure familiei tot suportul financiar de care are nevoie.  

Eu și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus. Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit, sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva pentru care de asemenea sunt bine plătit și am și pensia mea.

Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni.  În cazul meu, fiind vorba de mai multe mandate, cinci mandate, am pensia 10.000 de lei – a declarat Petre Roman la Antena 3.

Citeşte şi: Petre Roman și Silvia Chifiriuc, 17 ani de iubire. „Nu-mi pare rău de nimic”

Citeşte şi: Simona Halep, acuzată oficial de dopaj. „Un acord de recunoaştere i-ar reduce sancţiunea”

Citeşte şi: Ce tabieturi de cuplu au Valentina Pelinel și Cristi Borcea: „După ce se culcă copiii, rămânem noi doi”

Citeşte şi: Cristina Bălan: „Am fost acuzată că am născut copii defecți. Și că am împovărat societatea!”

Petre Roman face naveta între România și Elveția, el preferând să fie alături de familie pe meleagurile natale. În plus, Roman are o funcție importantă și în România, aceea de conducere a Institutului Revoluției Române și nu dorește să renunțe la ea.

Este adevărat că am fost ales președinte al unei universități importante din Geneva, Elveția. Sunt și profesor acolo. Dar, de la bun început le-am spus că am un lucru foarte important de făcut aici, în țară. Conduc Institutul Revoluției Române.

Pentru mine este o datorie și morală, dar și de suflet pentru camarazii mei care au fost măcelăriți în 21 decembrie la baricadă. Acesta rămâne principalul scop. Am convenit cu cei de la universitate să merg acolo cam o dată pe lună, un sfârșit de săptămână, pentru cursuri și, sigur, să fac tot ce este necesar din poziția de președinte, nu mai mult, deocamdată – a dezvăluit el pentru clik.ro, acum câteva luni.

Petre Roman și partenera sa de viață Silvia Chifiriuc (50 de ani) sunt împreună din 2005 și au un băiat, Petrus (12 ani). Cei doi și-au făcut relația publică în 2007.

În momentul în care a devenit publică relația dintre noi, în 2007, era evident că va fi o mare învolburare mediatică, având în vedere faptul că sunt un om cunoscut în România – a precizat Petre Roman, despre asumarea relației cu solista.

Am fost țintă, dar asta nu mai contează acum. El m-a avertizat. M-a pregătit. Aveam suportul lui. Mi-a zis că se vor scrie foarte multe lucruri neadevărate despre mine. Am pășit cu toată încrederea și cu toată iubirea în povestea asta cu el. Nu-mi pare rău de nimic! Relația noastră a fost foarte bine sudată de la început. Ceea ce mi-a dat Dumnezeu este al meu și duc mai departe și pentru fiul meu Petrus, și pentru mine ca om – a adăugat, la rândul ei, Silvia Chifiriuc.

Despre Petrus, fostul politician spune că “este un om de cuvânt”  și “înțelepțel”.

Are o trăsătură foarte plăcută, cum zice un foarte bun prieten de-al meu, e ‘înțelepțel’. Întotdeauna le gândește, nu se repede, nu-ți dă răspunsuri cum îi vin. În același timp, are și încăpățânări care poate că sunt ale momentului. Adolescența e complicată, trebuie să ai răbdare.

În fond, ceea ce ne revine nouă este să-i stimulăm vocația. În faza asta suntem, dar încă nu știu să vă spun care este. E un om de cuvânt, ceea ce, pentru vârsta asta, e foarte frumos – a declarat acesta, în emisiunea “Vorbește lumea”, de la Pro TV.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter