Patru reguli simple care au ajutat o doctoriță să slăbească 45 de kilograme

De Raluca Vițu, pe

După ce s-a luptat o viață întreagă cu kilogramele nedorite, Dr. Emi Hosoda (50 de ani), din SUA, și-a folosit cunoștințele medicale pentru a concepe un plan alimentar personalizat care a ajutat-o să slăbească într-un mod sănătos.

Ea a spus că a ținut cont de toate datele personale când a proiectat dieta, de la istoricul ei genetic, până la flora intestinală. Astfel, a reușit să dea jos 45 de kilograme, iar de atunci nu s-a mai îngrășat.

Dr. Hosoda a împărtășit pe rețelele de socializare câteva dintre sfaturile de bază care au ajutat-o să dea jos surplusul de kilograme, notează Insider.

Fiți atenți la zahăr, nu la calorii!

Medicul monitorizează cu atenție cantitățile de zahăr din alimentele pe care le consumă pentru a afla dacă acestea vor provoca o creștere a insulinei și a nivelului de zaharuri din sânge – lucru ce duce, invariabil, la o creștere în greutate.

Ea avertizează că zahărul consumat în exces nu contribuie doar la acumularea kilogramelor nedorite, dar poate crește riscul apariției diabetului.

Numărul caloriilor variază de la o persoană, la alta, în funcție de nivelul e activitate și metabolism. Așa că Hosoda nu și-a pus limite calorice pentru a slăbi. În plus, nu toate caloriile reflectă adevăratul conținut nutrițional al unor alimente.

@doctor.emi 5 things I would ALWAYS do as a doctor who lost 100lbs and kept it off. #doctoremi #learnontiktok #weightlosstransformation #weightloss ♬ Stuck In The Middle – Tai Verdes

Beți suficientă apă!

Când a început procesul de slăbire, doctorița a învățat să facă diferența între foame și sete. Recomandarea ei este ca fiecare să consume între 15 și 30 de mililitri de apă per kilogram corp. Acest lucru poate varia, desigur, și în funcție de efortul fizic depus de-a lungul zilei.

Excepție de la această regulă de hidratare trebuie făcută de persoanele cu boli de rinichi, insuficiență cardiacă sau cu un nivel de sodiu scăzut. În cazul lor, trebuie să întrebe medicii câtă apă trebuie să consume.

Citeşte şi: Carmen Brumă: „Sportul nu e esențial în ecuația slăbirii!” Care e elementul cheie pentru a da jos kilogramele nedorite

Asigurați-vă că vă odihniți suficient

Odată cu înaintarea în vârstă, multă lume se confruntă cu tulburări ale somnului. Iar lipsa somnului și starea permanentă de agitație duce la creșterea în greutate.

Dr. Emi Hosoda ia suplimente cu magneziu pentru a se putea odihni și acestea îi reduce și pofta de dulciuri de peste zi.

Potrivit unui studiu apărut în 2021, unii dintre adulți cu vârste de peste 50 de ani au avut un somn mai odihnitor după ce au luat suplimente cu magneziu.

Nu vă feriți de antrenamentele fizice de forță

Rutina zilnică a doctoriței conține și un set de antrenamente fizice de forță – exerciții cu greutăți, utilizarea benzilor de rezistență etc. – care o ajută să se mențină. Se pare că doar acestea au funcționat în cazul ei, nu și exercițiile aerobice sau cardio, dar și acest lucru diferă de la o persoană la alta. În plus, pentru persoanele 50+, exercițiile de forță contribuie și la menținerea mobilității și la creșterea masei musculare.

Foto – Tik Tok

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter