Orașul în care vaccinarea devine obligatorie pentru oamenii care lucrează în sectorul de servicii

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2022, 16:43

Apariția și transmisia noilor tulpini care provoacă COVID-19 și reticența oamenilor la vaccin fac dificilă gestionarea pandemiei.

Tocmai de aceea, autoritățile din Moscova vor să impună vaccinarea obligatorie a cel puțin 60% din angajații care lucrează în sectorul de servicii, potrivit Interfax, citat de G4Media.

„Trebuie pur şi simplu să facem totul pentru a efectua o vaccinare în masă cât mai repede posibil şi a opri această teribilă maladie şi decesul a mii de persoane”, a explicat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, pe blogul său, citat de Libertatea.

Acesta a mai adăugat: „Situaţia legată de propagarea coronavirusului continuă să evolueze într-un mod dramatic. Peste 12.000 de persoane […] se află în spitale. În ceea ce priveşte morbiditatea, suntem deja la nivelul vârfurilor de anul trecut”.

Citește și: Vaccinarea anti-COVID-19 ar putea deveni anuală

Citește și: Vaccinul Novavax anti-COVID-19, eficacitate de peste 90%, inclusiv împotriva noilor tulpini

Citește și: Experiment brazilian: chiar și un vaccin mai puțin eficient poate elimina virusul

Citește și: Ce spune medicul pediatru Mihai Craiu despre vaccinarea anti Covid-19 a copiilor: „Teoretic, eficiența este 100%”

Creșterea numărului de cazuri l-a determinat pe primar să închidă spațiile de joacă din malluri și parcuri până la 20 iunie. De asemenea, a rugat angajatorii să pună în prim plan sistemul de telemuncă, iar restaurantelor le-a interzis să servească clienții între orela 23:00 și 06:00.

Pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, primarul Moscovei a mai spus că organizează o loterie cu premii în mașini. În Moscova, peste 1,8 milioane din cele aproape 13 milioane de locuitori.

În Rusia s-au înregistrat 13.397 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore și 396 de decese. Doar în Moscova au fost 5.782 de infecții și 75 de decese.

Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Rusia!

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter