O femeie se plânge că sânii nu i se mai opresc din crescut. Cu ce afecțiune a fost diagnosticată

De Raluca Vițu, pe

O femeie se teme că sânii ei nu vor înceta să crească din cauza unei afecțiuni rare de care suferă.

Pamelia James are 27 de ani și este din Melbourne, în Australia. Ea susține că gigantomastia, afecțiunea rară cu care a fost diagnosticată, a făcut ca bustul ei să crească enorm, cât echivalentul a patru mărimi de sutien în doar un an.

Mamă a unui copil, Pamelia James  ajuns prima oară la doctor cu dureri de spate, gât și umeri. De asemenea, a observat că pieptul ei creștea rapid atunci când sutienele pe care le purta de obicei nu i se mai potriveau.

Citeşte şi: O supraviețuitoare a erupției unui vulcan din Noua Zeelandă și-a dat pentru prima oară jos masca medicală, la 3 ani după tragedie. Cum arată acum

Ce este gigantomastia?

Medicii au diagnosticat-o cu gigantomastie, cunoscută și sub numele de hipertrofie a sânilor sau macromastie.

Gigantomastia se manifestă prin dezvoltarea exagerată a glandelor mamare, ceea ce duce la creșterea excesivă a sânilor. Afecțiunea este determinată de dezechilibre hormonale, afecțiuni autoimune, poate fi o consecință a disfuncției glandei tiroide dar și provocată în urma administrării unor medicamente. Gigantomastia este benignă (necanceroasă), dar poate provoca dureri debilitante de sân, spate, gât și umăr, printre alte simptome.

„Sunt atât de grei! Și-mi provoacă durere!”

Pamelia James  a spus că afecțiunea îi provocă un disconfort fizic și psihic masiv. În plus, și starea ei psihică a avut de suferit, deoarece oamenii o arată cu degetul pe stradă când iese în lume. Așa că preferă să stea mai mult acasă.

“Este foarte incomod. Sunt atât de grei… Și-mi provoacă multă durere!” – a spus ea, potrivit Daily Mail.

„La început a fost distractiv și interesant să văd cât de mult creșteau. Dar acum a devenit totul foarte inconfortabil și îmi doresc să am sâni de mărime normală. Mă chinuiesc să găsesc haine care să se potrivească bustului meu și ajung să port doar tricouri supradimensionate. Există opțiuni foarte limitate pentru femeile cu bust mai mare, mai ales dacă nu vrei să ai decolteul la vedere.

Mă simt foarte conștientă de mine când ies în public. Dacă port ceva strâns pe piept, observ că femeile se holbează la mine. Simt că lumea se uită ciudat la mine pentru că am sâni atât de mari, așa că tind să stau acasă. Sănătatea mea mintală a suferit din cauza asta”. – a adăugat femeia.

Citeşte şi: „Ne-am îndrăgostit ca adulți!” Povestea relației incestuoase a doi frați care au făcut patru copii

Medicii cred că afecțiunea apare din diverși factori, inclusiv  din caua modificărilor hormonale.

Femeia suferă și de sindromul ovarelor polichistice, așa că doctorii vo să afle acum dacă cele două afecțiuni sunt corelate.

Singura soluție pentru ea ar fi o operație de micșorare a sânilor. James are un băiat, în vârstă de 7 ani. Și și-ar mai dori un copil înainte de a recurge la operație.

Există șanse ca sânii să-i crească înapoi și după operația de micșorare, dar femeia așteaptă cu nerăbdare intervenția pentru a-și ușura viața.

Femeia a vorbit despre problema ei pe rețelele de socializare

Pamelia James a folosit site-ul de socializare TikTok pentru a-și împărtăși experiența, deoarece încă nu văzuse postări despre gigantomastie.

Ea Pamelia James  speră că împărtășirea poveștii ei îi va încuraja pe oameni să se gândească de două ori înainte de a judeca aspectul fizic al cuiva.

„Reacția online a fost în general surprinzător de pozitivă și am avut o mulțime de femei care își împărtășesc experiența legată de operația de micșorare a sânilor. Desigur, primești și comentarii ciudat, nepoliticoase.

Dar, în cea mai mare parte, simt că a deschis ochii oamenilor asupra a ceea ce este gigantomastia – este o afecțiune foarte rară, așa că majoritatea oamenilor nu știu despre ea. Aș dori ca oamenii să se gândească mai bine înainte de a-și da cu părerea despre felul în care eu arăt. Este incomod și nu este ușor să ai gigantomastie.” – a mai spus femeia.

Foto -Tik Tok

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter