Mesaje de Sf. Mihail și Gavril. Ce nume sărbătorim pe 8 noiembrie!

De Adina Zamfir, pe

Ziua Sf. Mihail și Gavril, sărbătorită pe data de 8 noiembrie, este una dintre cele mai așteptate sărbători de la sfârșitul toamnei. Mii de români poartă numele acestor sfinți! Pentru ei trebuie să pregătim mesaje de Sf. Mihail și Gavril cu urări de fericire, sănătate și viață lungă!

Cuprins

Cele mai frumoase și inspirate mesaje de Sf. Mihail și Gavril te vor ajuta să le faci o surpriză frumoasă fraților, prietenilor sau colegilor tăi care poartă numele celor doi sfinți sărbătoriți pe 8 noiembrie. Este una dintre cele mai frumoase sărbători ale toamnei, îmbogățită cu belșugul de fructe, must și vin, cu voie bună și cu petreceri.

Ce reprezintă Sfinții Mihail și Gavril pentru creștinii români

Mesaje de Sf. Mihail și Gavril. Ce nume sărbătorim pe 8 noiembrie!

Ziua Sfinților Mihail și Gavril este totodată ziua tuturor îngerilor, cei doi sfinți fiind cunoscuți drept arhangheli, păzitori ai dreptății și mesageri ai Domnului.

De-a lungul istoriei creștinismului, primul arhanghel care a fost sărbătorit a fost Mihail, apoi i s-a alăturat și Gavril, pe data de 8 noiembrie. Cei doi sunt cunoscuți drept conducătorii cetelor de îngeri.

Sf. Arhanghel Mihail este cel care urmărește și pedepsește nedreptatea și este considerat îngerul dreptății Dumnezeiești. De aceea, el este adesea pictat în biserici cu o sabie de foc în mână. Iar îngerul Gavril sau Gabriel este pictat cu o floare pură de crin, el fiind îngerul bunătății și al milostivirii Domnului. Îngerul Gavril a fost cel care a vestit celor trei păstori Nașterea lui Iisus Hristos și el este cel căruia creștinii i se roagă pentru vești bune și împlinirea dorințelor.  

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Mihail și Gavril

Sute de mii de români poartă numele celor doi sfinți arhangheli, Mihai sau Mihaela, Gabriel sau Gabriela fiind nume vechi și deosebit de populare la noi.

Fiind nume atât de vechi, ele au și diferite variante în funcție de regiune sau generații.

Numele Mihai apare în diferite forme: Mihail, Mihalache, Mihalcea, Mihai, Mihăiță, Mihnea sau Mișu, precum și variantele feminine: Mihaela, Michi, Miki, Michela sau Miha.

Numele Gabriel are și el numeroase forme: Gavril, Gabril, Gabriel, Gabi, Găbițu sau Gabriela.

Ce semnifică numele Mihail

Mihail este un nume deosebit de vechi, moștenit din limba ebraică, întâlnit îndeosebi în Vechiul Testament. El este format din trei particule: mi (cine), ke (ca) și El (Elohim). Ultima particulă este prescurtarea de la numele Elohim, așa cum este numit Dumnezeu de către evrei.

Numele Mihael sau Mihail se traduce astfel, din ebraică, ”cine este ca Dumnezeu”, și face referire la natura divină a arhanghelului, care a fost creat de Dumnezeu și înzestrat cu puteri divine.  

Ce semnifică numele Gavril

Gavril este forma veche a numelui Gabriel și provine tot din ebraică. Acest nume este format din particula ”gabar” care se poate traduce prin ”a avea putere” sau ”a fi puternic” și particula El, prescurtarea de la Elohim. Așadar, numele Gabriel poate fi tradus prin sintagma ”puterea mea este Dumnezeu” sau ”sunt puternic datorită lui Dumnezeu”.

Mesaje de Sf. Mihail și Gavril pentru Mihai și Mihaela

Mesaje de Sf. Mihail și Gavril. Ce nume sărbătorim pe 8 noiembrie!

De ziua Sf Arhanghel Mihail, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui!

La mulţi ani, de Sf. Mihail şi Gavril! Să ai parte de multă sănătate, bucurii şi împliniri cât cuprinde şi să te bucuri de această zi frumoasă alături de oamenii care te iubesc!

La mulți ani, dragă Mihaela! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea așa și tu ne luminezi nouă viața. Fie ca viața ta să fie senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat și tânăr ca roua de pe flori. O zi de neuitat care să țină o viață!

La mulți ani, Mihai! Rămâi tânăr, plin de energie și optimism toată viața! Bucură-te de împliniri frumoase și mult noroc! Pentru mine rămai un prieten de nădejde şi un om de valoare! Fie ca patronul tău de azi, Sf. Mihail să-ţi lumineze viața și sufletul în fiecare zi!

Pentru că este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulţi ani, Mihaela!

Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu iţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări şi să îţi umple sufletul de voie bună. La mulţi ani, Mihai!

Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieţii tale lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie ca florile iubirii să-ţi împodobească viaţa şi să-ţi vezi împlinite toate dorinţele. La mulţi ani, Mihaela!

Dragă Mihai, te felicit cu ocazia onomasticii şi îţi urez un cer senin, un soare strălucitor, fericire deplină şi tot ceea ce este mai pur şi mai luminos. Fie ca această sărbătoare să-ţi aducă în dar realizarea tuturor visurilor. La mulți ani cu sănătate!

Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători! Să deschizi o sticlă de șampanie și să ciocnești paharul cu toți cei care te iubesc și te prețuiesc. La mulți ani, Mihai!

La mulți ani, Mihaela! Să fii fericită și azi, și toată viața ta! Să ai parte de tot ce este mai bun, să te bucuri de binecuvântare, să te bucuri de dragoste și ocrotire și să ai mereu alături oameni dragi, așa cum sunt eu alături de tine azi.

La mulți ani, Mihai! De ziua numelui tău, îți doresc numai fericire și succese, îți doresc dragoste și mult noroc. Și să te gândești și la prietenii tăi când ciocnești paharul!

Fie soare, fie ploaie, azi e mare sărbătoare și mă gândesc cu drag la tine! La mulți ani, draga mea soră/prietenă Mihaela! Nu lăsa niciun nor să îți umbrească sufletul. Bucură-te din plin de ziua ta și adu-ți aminte că eu te voi iubi și te voi prețui mereu.

La mulți ani, Mihai! Să fii fericit, să fii iubit și să fii sănătos toată viața! De ziua numelui tău, îți transmit cele mai calde urări din partea mea și a familiei mele. Îți dorim ca toate visurile tale să se împlinească și să fii ocrotit de Dumnezeu.

Hai noroc și la mulți ani, fericire și mulți bani, sănătate de beton și zile fără ghinion! Închină un pahar și pentru colegii tăi! La mulți ani, Mihai!

Dragă Mihaela, de ziua numelui tău îți transmit cele mai calde urări, îți doresc multă sănătate, fericire și împliniri. Să fii mereu iubită de cei dragi și să ai parte numai de zile senine! La mulți ani!

La mulți ani și la mulți bani! Și când ți-o fi mai rău, așa să îți fie, ca azi, cu paharul în mână lângă prieteni. Multă sănătate și la mulți ani, Mihai!

Fie ca Sf. Arhanghel Mihail să te aibă în paza lui și să te ocrotească de toate relele și necazurile. La mulți ani, dragă Mihai! Să te bucuri din plin de viață, să fii mereu iubit de cei dragi și să ai parte de împliniri!

La mulți ani, Mihăiță! Să fii sănătos, să fii norocos și la pungă gros! Și când ne revedem, să ciocnim un pahar pentru fericirea ta!

Urări de ziua sfinților pentru Gabriel și Gabriela

Mesaje de Sf. Mihail și Gavril. Ce nume sărbătorim pe 8 noiembrie!

Dacă ai frați, surori, rude, prieteni sau colegi cu numele de Gabi, Gabriel sau Gabriela, iată câteva mesaje de Sf. Mihail și Gavril pe care le poți transmite la telefon sau prin internet.

Dragă Gabriel, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Mulți Ani! Să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună! Petrecere frumoasă alături de cei dragi!

La mulți ani cu sănătate, că-i mai bună decât toate! Și pe lângă ea, toată stima mea! Bucurie, împlinire, mult noroc și fericire! Să fii sănătos, dragă Gabi și să sărbătorești azi cu toți cei dragi alături.

La mulți ani, Gabriela! Așa cum soarele luminează pământul, așa luminezi tu viața mea cu ochii tăi frumoși și cu sufletul tău bun! Te iubesc și îți doresc o viață plină de fericire!

Este minunat să știi că cineva te iubește, că cineva se gândește la tine, că cineva are nevoie de tine… dar este și mai frumos să știi că există cineva care va fi mereu lângă tine. La mulți ani, dragă Gabi!

Un cer albastru fără nori/ În calea ta să fie/ Să ai în viață mult noroc/ și multă bucurie! La mulți ani cu dragoste, cu fericire și multe împliniri îți doresc, dragă Gabriela!

Este zi de mare sărbătoare și este o zi în care sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău și de aceea este o zi specială! La multi ani, dragă Gabi!

Felicitări dragul meu Gabi/draga mea Gabriela cu ocazia onomasticii. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani în cântec de clopoței de bucurie!

La multi ani, Gabriela! Să ai parte numai de împliniri, iar viața să fie o eternă sărbătoare!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume și să ai parte numai de zile senine și însorite! La mulți ani cu sănătate, Gabriel!

Cu ocazia zilei Sf. Mihail și Gavril, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din tot sufletul să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani, Gabriela!

Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros „La mulți ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.

Calde felicitări cu ocazia aceastei zile de sărbătoare! Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, Gabi!

La mulți ani și fie ca Sfântul Gavril, îngerul bunătății, să te călăuzească mereu și să îți aducă numai lucruri bune în viață!

Iți urez „La mulți ani” în zi sfântă și fie ca Arhanghelul Gavril să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită, liniște, dragoste și sănătate.

Dragă Gabriela, îți urez o viață senină ca răsăritul de soare, iar sufletul să-ți fie curat ca o floare! Petrecere frumoasă și un călduros La Mulți Ani!

Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă sănătate și un sincer La mulți ani, dragă Gabi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter