Mesaje de Dragobete. Urări și felicitări de 24 februarie

De Adina Zamfir, pe

Românii sărbătoresc dragostea pe 24 februarie, ziua în care transmit mesaje de Dragobete celor dragi, urări de dor și declarații de iubire. Este una dintre cele mai vechi sărbători populare, care celebrează începutul primăverii, logodna tinerilor și fiorii primelor iubiri.

Cuprins

Inspiră-te din cele mai sensibile și interesante mesaje de Dragobete pe care le vei citi mai jos, găsește idei frumoase, pasaje lirice, mici versuri de dragoste pe care le poți trimite persoanei iubite. Ziua de 24 februarie, când românii sărbătoresc Dragobetele și dragostea, și-a recăpătat după multă vreme adevărata semnificație. Și fiecare dintre noi ar trebui să ne bucurăm de semnificația ei!

Dragobetele – semnificațiile din vechime

Mesaje de Dragobete. Urări și felicitări de 24 februarie

Dragobetele sărută fetele, spune o vorbă populară care păstrează esența celei mai vechi sărbători de primăvară. Este ziua iubirii și a logodnei, pe vremuri se spunea că păsările fac nuntă în cer, iar tinerii pe pământ. Și multe fete tinere sau femei recurgeau la diverse ritualuri pentru a atrage dragostea și pentru a se logodi cu băieții de care se îndrăgosteau.

În ziua de Dragobete, era organizate petreceri și hore la care se adunau toți tinerii satului care doreau să își găsească pereche. Nu de puține ori, de Dragobete părinții stabileau logodna și puneau la cale nunta care avea să fie toamna, pe vreme de belșug.

Dimineața devreme, dacă vremea era caldă, tinerii plecau spre luncă sau la pădure să culeagă flori de primăvară și plante vrăjite, pe care fetele le foloseau în ritualurile lor de dragoste.

După amiaza, fetele se întorceau în fugă spre sat, urmărite de flăcăi. Cei care se sărutau în văzul tuturor pecetluiau logodna. Seara urmau petrecerile, iar băieții care nu găseau fete pe potrivă în satul lor, plecau prin satele vecine să își caute mirese. Călători precum Dragobetele, cei care țineau morțiș să se însoare, nu se întorceau cu mâna goală, pentru că altfel rămâneau singuri tot anul.

Sărutul, ritual sacru de Dragobete

Dragostea este esența acestei sărbători care se ține pe 24 februarie, iar tinerele fete foloseau tot felul de ritualuri și decântece pentru a-și găsi perechea.

Ele adunau viorele în buchete mari, le stropeau cu apă de izvor și le puneau la icoane până la prima noapte cu lună plină. Apoi le descântau și le legau de o lumânare aprinsă, ca parfumul lor să le aducă aproape bărbatul sortit.

În dimineața de Dragobete, fetele mari strângeau apa din omătul neumblat din pădure sau de pe florile de fragi, o păstrau cu sfințenie în sticluțe pentru mir și se ungeau cu ea pe ochi și pe obraji să fie mai frumoase și mai drăgăstoase.

Indiferent de farmece și descântece, tinerii care căutau dragostea adevărată știau că trebuie să se sărute de Dragobete ca inimile lor să rămâne unite pe viață. Și azi, ziua de Dragobete trebuie pecetluită cu săruturi lungi, dar și cu mesaje de Dragobete pline de dor. Nu lăsa să treacă ziua de 24 februarie fără să trimiți o felicitare cu dragoste sau mesaje pline de iubire persoanei dragi.

Mesaje de Dragobete pentru bărbatul iubit

Mesaje de Dragobete. Urări și felicitări de 24 februarie

Mi-e dor de tine în fiecare zi și fiecare zi din viața mea este din ce în ce mai bună de când te-am cunoscut. Respectul și iubirea pe care mi-o arăți zi de zi, mă fac să mă simt cea mai iubită și frumoasă femeie din lume. Îți mulțumesc că exiști și nu uita niciodată cât de mult te iubesc!

Dragostea nu este doar un sentiment, ci o poveste căreia numai tu îi dai sens. Indiferent de situațiile cu care ne confruntăm, știu că împreună vom reuși să învingem orice, deoarece iubirea învinge mereu. Te iubesc, dragul meu!

Vocea ta îmi face inima să tresalte în piept de bucurie, iar ochii tăi îmi luminează sufletul cum nu credeam că este posibil înainte să te întâlnesc. Iubirea nu se măsoară în cuvinte, dar vreau să-ți zic și pe această cale cât de mult însemni pentru mine.

Am visat mereu la iubirea perfectă, iar de când te cunosc pe tine, simt că în sfârșit am găsit-o. Oricât de multe imperfecțiuni crezi că ai putea avea, pentru mine ești perfect și te rog să nu uiți asta nicio clipă, iubirea mea.

S-a întâmplat ceva minunat chiar în dimineața asta! Azi m-am îndrăgostit și mai mult de tine, iar sentimentele mele sunt din ce în ce mai puternice datorită ție și bucuriei nemărginite pe care o aduci în viața mea. Îmi doresc să te revăd, dar până atunci te las să te bucuri de acest mesaj. Te iubesc și te aștept!

Dragobetele se sărbătorește doar o dată în an, dar dragostea mea pentru tine crește în fiecare zi și nu am suficiente cuvinte să îți mulțumesc că exiști. Viața mea este mai frumoasă de când te-am cunoscut și nu credeam vreodată că iubirea mă va înălța atât de mult. Te iubesc și azi și mâine și pentru totdeauna!

Dragul meu soț, viața alături de tine este aventura mea preferată deoarece simt în fiecare moment cât de puternică este iubirea noastră, iar împreună suntem de neînvins. Te iubesc sincer și profund!

Nu știam ce este iubirea până să te cunosc, iar faptul că m-am căsătorit cu tine este unul dintre lucrurile pentru care sunt recunoscătoare în viața asta. Nu cred că există cineva care m-ar putea face mai fericită decât mă faci tu zi de zi. Te iubesc azi și pentru totdeauna, dragul meu soț!

Te iubesc în fiecare zi tot mai diferit și știi de ce? Pentru că pe zi ce trece dragostea mea are o intensitate tot mai mare. Te voi iubi mereu, iubitul meu drag!

Mesaje de Dragobete pentru femeia iubită

Mesaje de Dragobete. Urări și felicitări de 24 februarie

Azi simt că raiul ești tu. Că viața mea trece doar prin tine. Că buzele mele trebuie să te sărute. Că mâinile mele aparțin pielii tale. Că ochii mei nu te pot privi decât pe tine. Că zâmbetul meu este al tău. Că inima mea nu se poate îndrăgosti decât de tine!

Te iubesc, te iubesc, te iubesc! Cuvintele nu sunt de ajuns să-ți demonstrez asta, dar sper să-ți lumineze chipul când citești aceste mesaje de Dragobete. Te iubesc, draga mea soție, și nu doar azi, ci pentru toată viața!

Poate că iubirea nu are nevoie de cuvinte și nu ai nevoie de aceste mesaje de Dragobete, dar simt că trebuie să îți scriu cât de mult te iubesc, raza mea de soare!

Din clipa în care te-am văzut, sufletul meu s-a inundat de bucurie și lumină, căci tu ești o adevărată minune. Iubesc felul în care mă privești și îmi zâmbești!

Iubita mea, tu ești floarea care-mi menține primăvara în suflet chiar și pe timp de iarnă, iar printre toate surprizele pe care ți le-am pregătit în această zi, vreau să mai strecor două cuvinte și anume că TE IUBESC!

Când te văd inima îmi tresare în piept și nu mai am răbdare până în clipa în care te voi strânge din nou în brațe. Tu îmi încălzești sufletul și menții vii cele mai frumoase sentimente pe care le-am trăit vreodată. Așadar, vreau să-ți reamintesc cât de mult te iubesc, sufletul meu pereche!

Momentele în care nu sunt cu tine mă fac să realizez cât sunt de norocos că te-am întâlnit. Fără tine, viața mea nu ar fi avut sensul minunat pe care îl are acum. De aceea, cu aceste mesaje de Dragobete vreau să îți arăt sentimente mele sincere. Până la finalul zilei te mai așteaptă câteva surprize, așa că fii gata să te lași iubită și răsfățată.

Îngerul meu, sper că ai o zi minunată, iar mesajul meu sper să o facă și mai frumoasă. Mi-e dor de tine în fiecare clipă în care nu-ți sunt aproape și vreau să știi că inima mea bate doar pentru tine. Te iubesc și abia aștept să te surprind în seara aceasta!

Draga mea iubită, nu credeam că o să-mi fie dat să întâlnesc pe cineva atât de special ca tine, dar astrele au avut alte planuri și iată-ne fericiți împreună. Vreau să știi că mă gândesc la tine în fiecare clipă și abia aștept să fiu aproape de tine să-ți văd zâmbetul fermecător și ochii sclipitori.

Iubita mea soție, deși ne cunoaștem de atâta timp, încă am fluturi în stomac de fiecare dată când te văd. Și ce sentiment extraordinar!

Draga mea, îți trimit aceste mesaje de Dragobete să îți spun că ești o soție extraordinară și nu știu ce m-aș face fără tine. Îți mulțumesc că exiști și transformi fiecare zi în ceva bun. Lângă tine simt că trăiesc cu adevărat!

Tu ești o rază de soare și ești iubirea vieții mele. Vreau să trăim viața asta la maximum iubindu-ne ca doi nebuni. Te iubesc până la infinit!

Iubirea adevărată este un sentiment pe care l-am descoperit datorită ție și îți voi fi toată viața recunoscător pentru ceea ce îmi oferi. Nici nu știi cât de mult te iubesc azi mai mult ca ieri!

Nu știu cum este pentru tine să fii soția mea, dar pentru mine este o adevărată onoare să fiu soțul tău. Ești cea mai mare comoară a mea și nu îmi pot imagina cum ar fi fost viața fără tine. Te iubesc mai mult pe zi ce trece!

Mesaje de Dragobete – versuri de dragoste

Și peste umerii albaștri

Spre întunericul ceresc, 

Se prind săruturi de lumină… 

Ah! Nici nu știi cât te iubesc! 

Poem – Nichita Stănescu

Spune-mi, dacă te-aș prinde-ntr-o zi

și ți-aș săruta talpa piciorului,

nu-i așa că ai șchiopăta puțin, după aceea,

de teamă să nu-mi strivești sărutul?…

De-ai şti… – Veronica Micle

De-ai şti, iubite, cât de mult

Mi-i dor ca glasul tău s-ascult,

Ai veni pe-aripi de vânt

Şi mi-ai spune un cuvânt.

Vorba fie rea sau bună,

Am vorbi-o împreună,

M-ai vedea, eu te-aş privi,

Vorbele s-ar înmulţi.

Tu mi-ai spune una mie,

Eu ţi-aş spune multe ţie

Făr-de rost şi chibzuire,

Însă toate de iubire.

Vino dar pe-aripi de vânt,

Vin de-mi spune un cuvânt,

Că mi-i dor atât de mult

Glasul tău să-l mai ascult.

Ce e amorul? – Mihai Eminescu

Ce e amorul? E un lung prilej pentru durere,

Căci mii de lacrimi nu-i ajung

Și tot mai multe cere.

De-un semn în treacăt de la ea

El sufletul ți-l leagă,

Încât să n-o mai poți uita

Viață ta întreagă.

Iubind în taină – de Mihai Eminescu

Iubind în tainã am pãstrat tăcere,

Gãsind cã astfel o sã-ți placã ție,

Cãci în priviri citeam o vecinicie

De-ucigãtoare visuri de plãcere.

Dar nu mai pot. A dorului tãrie

Cuvinte dã duioaselor mistere;

Vreau sã mã-nec de dulcea-nvãpãiere

A celui suflet ce pe al meu știe.

Versuri populare

La poarta sufletului meu
Încearcă mulți să bată,
Dar cheia ai luat-o tu
Și poarta este încuiată! 

Albastră e marea
Pe care o privesc
Albaștri sunt ochii
Pe care îi iubesc!

Într-un car cu viorele
Stăteau două pasarele
Amândouă ciripesc
Eu de tine-mi amintesc

Cât de mult te iubesc!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter