Medic român din Marea Britanie, atac la adresa Simonei Halep în scandalul dopajului. „Asta e medicina românească!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 februarie 2023, 18:13

Un medic român care profesează în Marea Britanie a intervenit în scandalul de dopaj al Simonei Halep, afirmând în mediul online că nu crede în nevinovăția sportivei. Medicul Mihai B. a comentat declarațiile spuse de Dana Safta, medic ce îi știe istoricul medical Simonei, care îi este și prietenă apropiată. În urmă cu câteva zile, Dana Safta a spus că exclude varianta potrivit căreia Halep ar fi luat intenționat substanța roxadustat, cea care a fost depistată după testul anti-doping.

Am însoţit-o la o parte dintre competiţii. Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de şase ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieşit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.

A venit în ţară, a făcut analize, a avut consultul cu medicul anestezist. Declaraţia în faţa medicului anestezist (n.r. – pentru operaţia la nas) a fost cu tot ce ia drept tratament cronic. Am acceptul Simonei să vă dezvălui tratamentul ei cronic, că ea lua zilnic pastilă de Euthyrox 50mcg (n.r. – medicament folosit pentru echilibrarea nivelurilor de hormoni tiroidieni) şi o tabletă anticoncepţională, ştiute, fără alte probleme pentru comisia de la WTA.

Citeşte şi: Oficiali MAI: „Elon Musk și Angelina Jolie nu au intrat în România”

Citeşte şi: Cornel Ilie: „Mai cred în dragoste. O simt, o hrănesc, o las să mă învăluie!” / EXCLUSIV

Citeşte şi: Theo Rose a scăpat de complexele fizice cu ajutorul mamei ei: „E greu să duci o greutate ca aia”

Citeşte şi: Laura Cosoi, dezvăluiri despre viața de mămică: „Tot timpul o iau și pe Lara cu mine”

Îşi face analizele (n.r. – pentru operaţia la nas), care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte. Dacă ar fi luat Roxadustat involuntar într-o cantitate care să rămână în corp, să aibă o remanenţă… O persoană care ia tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate. Riscul de tulburare vasculară, sângerare, tromboză era inevitabil. Te poate ucide! Exclus să fie vorba despre tratament (n.r. – la testul pozitiv antidoping)! Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide şi le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cuşetă, dar nici nu ar putea să facă cineva aşa ceva… să-i pună ceva în sticlă – a explicat Dana Safta la Antena 3 CNN.

Medicul Mihai B. a transmis că nu este de aceeași părere cu dr. Safta și afirmă că Simona s-ar fi dopat în mod conștient.

Medicina românească! LOL (n.r. – râd în hohote). Eu sunt doctor în Londra. Ce zice prietena ei e o varză completă! Partea cu tromboza: aduce bucăți complet separate de informații și le pune la un loc, ca să își apere prietena. Voi nu vedeți „elefantul” din cameră: idolul vostru s-a dopat! E simplu! Dana Safta e un ORL-ist bun, dar ce vorbește ea sunt avioane.

Pe 21 octombrie, Simona Halep a anunțat în mediul online că a fost depistată pozitiv la roxadustat, în urma unui test anti-doping.

Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a venit ca șocul vieții mele. În întreaga mea carieră ideea de a trișa nici nu mi-a trecut vreodată prin minte, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații nedrepte, mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată cu știință vreo substanță interzisă și am credința că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu este despre titluri sau bani. Este despre onoare și o poveste de iubire pe care am avut-o cu tenisul în ultimii 25 de ani.

Foto – Facebook

Citește și: Medic primar sau medic specialist. Care e diferența și care e mai bun?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter