Felicitări de Sfânta Anastasia! Mesaje și urări de ziua onomastică

De Adina Zamfir, pe

Românii o sărbătoresc în luna decembrie pe Sfânta Anastasia, tămăduitoarea martirilor creștini. Trimite cele mai frumoase urări și felicitări de Sfânta Anastasia prietenelor sau rudelor tale care poartă numele acestei mari mucenițe din calendarul ortodox.

Cuprins

Sfânta Anastasia este sărbătorită în calendarul creștin ortodox pe data de 22 decembrie și este considerată una dintre cele mai mari mucenițe din perioada creștinismului timpuriu. Pentru toți credincioșii, numele Sfintei Mucenițe Anastasia este sinonim cu iubirea de Dumnezeu până la sacrificiul suprem, cu iubirea de semeni, cu generozitatea și credința nestrămutată.

Mucenița Anastasia este considerată tămăduitoarea celor oroposiți, a celor bolnavi și celor nedreptățiți. Mulți creștini se roagă la Sfânta Anastasia pentru sănătate și pentru liniștea sufletelor chinuite.

Cine a fost Sfânta Anastasia

Felicitări de Sfânta Anastasia! Mesaje și urări de ziua onomastică

Tânăra Anastasia a trăit în vremea Împăraților romani Deciu și Valerian, cunoscuți pentru campaniile și persecuțiile lor împotriva creștinilor. Anastasia s-a născut la Roma într-o familie bogată și a fost căsătorită cu un bărbat de rang înalt. Datorită mamei sale care credea în Iisus Hristos și avea o educație creștină, tânăra a început să îi ajute pe creștinii care erau persecutați și aruncați în închisori.

Ea obișnuia să se îmbrace în haine sărăcăcioase și cumpăra alimente și leacuri pe care le ducea creștinilor torturați și grav răniți din închisorile Romei. Datorită cunoștințelor sale medicale, Anastasia a reușit să vindece adesea oameni grav bolnavi, inclusiv otrăviți cu otrăvuri puternice. Rugăciunile și leacurile Anastasiei au adus multă alinare creștinilor persecutați de autoritățile romane.

Din nefericire, Anastasia a fost prinsă și arestată. Împăratul Valerian a poruncit să fie omorâtă prin arderea pe rug, deși, fiind cetățean al Romei, ea ar fi avut dreptul la o moarte mai rapidă și mai ușoară prin decapitare.

Rămășițele ei pământești au fost îngropate în curtea casei, dar la scurt timp creștinii au încropit aici o biserică în numele celei care a plătit cu viața pentru a-i ajuta pe cei suferinzi.

Ce înseamnă numele Anastasia

Numele Anastasia este de origine greacă, mamei fiind de origine din vechea Eladă. Anastasia este forma feminină a numelui Anastasius care însemna ”cel care se ridică din morți”, ”cel care învie în viața de apoi”. Așadar, cea mai importantă semnificație a numelui pe care îl avea Sfânta Anastasia este ”învierea” în Împărăția Domnului, acolo unde pleacă toate sufletele bune de creștin după mântuire.

Anastasia este unul dintre cele mai vechi nume purtate de creștini, încă din primele secole ale erei noastre. Datorită semnificației sale care amintește de sacrificiul și de Învierea Domnului Iisus Hristos, numele a devenit foarte popular în primele comunități de creștini.

Și pe meleagurile noastre a început să fie tot mai folosit, datorită influenței grecești. De asemenea, era des întâlnit în comunitățile de aromâni și apare adesea în calendarul ortodox. Românii l-au folosit deopotrivă pentru numele de botez, cât și pentru numele de familie cu diverse derivate precum Anastasiu, Anastasescu, Năstase, Nasta sau Năstăsescu.  

Cine se sărbătorește de Sfânta Anastasia

Felicitări de Sfânta Anastasia! Mesaje și urări de ziua onomastică

Anastasia și Anastasiu sunt mai rar folosite azi printre români. Pe data de 22 decembrie putem transmite urări și felicitări de Sfânta Anastasia prietenilor și rudelor care îi poartă numele precum și diverse forme derivate ca Nastasia, Tasia, Nasta, sau forme masculine precum Năstase și Tase.  

Urări și felicitări de Sfânta Anastasia

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-și aducă fericire și bucurie. La mulți ani, dragă Anastasia!

Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc un sincer La Mulți Ani! Să te bucuri de sănătate, să fii mereu iubită și ocrotită de sfânta al cărei nume îl porți!

La mulți ani, Anastasia! Îngerii să-ți călăuzească pașii, iar Sfânta Anastasia să-ți lumineze drumul în viață!

La mulți ani și mult noroc în aceasta zi specială. Îți dorim să și se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume!

La mulți ani, Năstase! Să fii fericit, să fii sănătos și să ai parte numai de bucurii și reușite în viață!

Fie ca Sfânta Anastasia să-și coboare ochii asupra ta în această zi frumoasă și să te ocrotească, să te îndrume pe cel mai bun drum în viață! Sănătate multă, bucurii și numai de bine să auzim! La mulți ani, Năstase/Anastasia!

Îți urez la mulți ani, pentru că porți numele acesta și fie ca Sfânta Anastasia să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.

Felicitări de Sfânta Anastasia! Mesaje și urări de ziua onomastică

La mulți ani, Nastasia/Năstase! Sfânta Anastasia să te călăuzească mereu, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire.

Ai apărut în viața mea ca o minune, nu degeaba porți un nume sfânt, spre tine mă îndrept cu cele mai bune gânduri, să fii mereu fericită, să zâmbești, să râzi mereu și să nu uiți nicio clipă că tu ești diamantul meu! La mulți ani, Anastasia mea!

De ziua ce-ți surâde-n prag și-i porți frumosul nume, eu îți doresc tot ce-i mai drag și mai frumos pe lume. La mulți ani, draga mea prietenă Anastasia!

Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce vin să treacă precum razele soarelui mângâie o trestie bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde. Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. LA MULȚI ANI !!!

Astăzi este ziua ta, o zi frumoasă și senină pentru tine. La mulți ani, Anastasia!

Aș vrea să îmi fii aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău, așa cum a fost sufletul Sfintei Anastasia! La mulți ani, iubita mea!

„Azi la meteo s-a anunțat cod galben de pupici și cred că responsabilă pentru asta ești tu. La mulți ani, Anastasia/Năstase!

Cineva acolo sus te iubește, dar cineva aici jos te iubește și mai mult! La mulți ani, frumoasa mea Anastasia!

Cu ocazia zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate și fericire. Să ai parte numai de zile senine și însorite! La mulți ani, dragă Anastasia!

Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros “La mulți ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi. La mulți ani, Anastasia/Năstase!

La mulți ani, Năstase! Îți transmit și eu un mesaj plin de stimă și respect de la vechiul tău amic!!!

Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămâna de bucurii, o lună de împliniri, un an de sănătate, un veac plin cu bani și tradiționalul „LA MULTI ANI!” de Sfânta Anastasia!

Bucuria lumii toată/ Zi de zi-n ușă să-ți bată/ Bunul Dumnezeu să-ți dea/ Tot ce îți dorești, iar eu îți promit inima mea! La mulți ani, draga mea Anastasia!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter