Elev de la Colegiul „Hașdeu”, sancționat cu nota 2 la purtare după ce și-a ironizat profesoara de desen pentru vestimentația sumară dintr-un videoclip

De Oana Savin, pe
Un elev al Colegiului „B.P. Hașdeu” din Buzău a fost sancționat cu scăderea notei de purtare după ce a postat un comentariu jignitor la adresa unei profesoare de desen.

Andrei Voicu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „B.P. Hașdeu” din Buzău și-a irpnizat profesoara de desen pentru prestația și vestimentația sumară dintr-un videoclip pe care femeia l-a filmat în urmă cu mai mulți ani. Supărați de reacția băiatului în social media, profesorii l-au sancționat.

Această sancțiune a fost dispusă luni, 11 decembrie, de Consiliul Profesoral.

Pentru tot comportamentul lui, 64 de profesori au votat propunerea care a venit în comisia de disciplină”, a afirmat Ionel Banu, directorul Colegiului, citat de Adevărul.

În urmă cu o lună, Andrei a postat un mesaj pe un grup închis al colegilor săi. Alături de videoclipul unei melodii pe care profesoara de desen o interpretase în urmă cu cinci ani, când făcea parte dintr-o formație de muzică etno, apare și un comentariu privind versurile piesei.

Potrivit directorului Colegiului, nu doar răfuiala cu profesoara de desen a contat în luarea deciziei de sanționare a elevului.

Agresiuni în forme diferite asupra a trei profesori, de istorie, de desen şi de latină. Un alt profesor a semnalat directorului adjunct că băiatul este violent la oră. Stă cu picioarele pe masă, strânge din pumni şi din fălci. Pe mine mă ameninţă, pentru că ăsta-i felul lui. Culmea, anul trecut l-am apărat deşi avea 200 de absenţe într-un an şcolar. Acum are 50 de absenţe, zece la o singură materie, chiar dacă sunt motivate. O să verific şi eu adeverinţele medicale, să văd cine le i dă. Nu ştiu ce are, indispoziţii, răceală”, a explicat Ionel Banu.

Totodată, directorul a afirmat că elevul sancționat ar fi intrat miercuri în biroul lui pentru a-l amenința, iar conducerea liceului a fost nevoită să sune la 112.

Pe de altă parte, reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Buzău au declarat însă că nu a fost făcută nicio solicitare din partea Colegiului Hașdeu.

Același lucru este susținut și de mama lui Andrei, care îl acuză pe director că minte.

Băiatul a bătut la ușa directorului, dar nici nu a apucat să pună un pas că directorul Banu s-a răstit la el, i-a spus că nu au ce discuta și l-a invitat să iasă afară. Domnul director s-a ridicat și s-a apropiat de băiat, moment în care Andrei i-a spus că nu are voie să îl atingă. Băiatul a mers apoi să vorbească cu doamna dirigintă, iar directorul a mers în altă parte. Am aflat apoi că a certat-o pe dirigintă, în cancelarie, pentru că s-a aliat cu acest derbedeu, așa cum i-a spus domnul director”, a declarat Gabriela Voicu, mama lui Andrei.

De asemenea, ea a explicat de ce băiatul a acumulat multe absențe: „Am fost la doctor şi a spus că din cauza stresului are o insuficienţă respiratorie. Sunt zile când nu se simte deloc bine. Există scutiri pentru toate absenţele”.

Familia elevului, care între timp a luat legătura cu un avocat, este hotărâtă să ajungă în instanţă. În apărarea adolescentului a venit şi Consiliul Naţional al Elevilor care arată că fapta acestuia nici nu poate fi pedepsită, potrivit regulamentului şcolar cadru.

Potrivit Gabrielei Voicu, problemele lui Andrei au început în momentul în care acesta a atras antipatia profesoarei de desen Alina Elena Barbu, care i-a dat nota trei la teorie: „A râs împreună cu toți colegii la ora doamnei, iar aceasta s-a răzbunat numai pe el, punându-i nota 3”.

Drept răzbunare, Andrei a postat pe gruăul de Facebook al Colegiului Hașdeu un videoclip din 2013 cu profesoara de desen care pe atunci era și solistă a trupei Kronos.

În videoclip, profesoara apare în ţinută sumară, interpretând o melodie cu versuri nu tocmai educative: „Stau şi aştept să mă lipesc de un băiat/M-aş duce cu el la un hotel, dar ce păcat că n-are în portofel…”

Videoclipul a venit însoțit de un comentariu ironic la adresa profesoarei: „Băi băieți, eu zic să facem o mişcare prin care să îi găsim profei de desen un băiat de care să se lipească. Între timp Colegiul Hașdeu e liceul în care e interzisă purtarea bărbii şi părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, acest struţo-cămilă al artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi a desena”.

Imediat ce a aflat de această postare, profesoara a cerut sancționarea lui Andrei Voicu pentru că i-ar fi afectat imaginea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter