De ce a mințit o fostă scenaristă a serialului „Grey’s Anatomy”, timp de 10 ani, că are cancer

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 14 decembrie 2022, 17:00

O fostă co-producătoare și scenaristă a serialului “Grey’s Anatomy” și-a mințit ani în șir colegii că are cancer, prefăcându-se bolnavă la locul de muncă.

Elisabeth Finch (44 de ani), care a scris și pentru serialul “The blood”, de la HBO, a recunoscut recent că “nu a avut nicio formă de cancer”, așa cum le spusese colegilor ani la rând. Mărturisirea ei a venit abia acum,  după 10 ani de minciună.

„A fost cea mai mare greșeală din viața mea!”

Am spus o minciună când aveam 34 de ani și a fost cea mai mare greșeală din viața mea. Minciuna a devenit din ce în ce mai mare și am ținut-o în mine atâta timp – a declarat Finch, potrivit publicației Today.

Citeşte şi: O supraviețuitoare a erupției unui vulcan din Noua Zeelandă și-a dat pentru prima oară jos masca medicală, la 3 ani după tragedie. Cum arată acum

Elisabeth Finch, care a scris pentru 13 episoade din “Grey’s Anatomy” și a  produs 172, le-a spus colegilor din emisiune că a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos, în urmă cu un deceniu. Despre “boala ei” a scris și pentru publicații mari precum Elle Magazine și The Hollywood Reporter.

Propria ei minciună a inspirat-o să scrie povestea unui personaj

Într-un articol din 2019, scenarista a mărturisit că propriul ei diagnostic inventat a inspirit-o să scrie povestea personajului Catherine Fox, din “Grey’s Anatomy”, interpretat de Debbie Allen.

Mărturisirea a venit la nouă luni după ce Disney, compania-mamă a ABC, și Shondaland, compania fondată de Shonda Rhimes, în 2005, pentru a produce „Grey’s Anatomy”, a demis-o pe scenaristă, pe perioadă nedeterminată, pentru a investiga acuzațiile cu privire la inventarea diagnosticului. Soția lui Finch a fost cea care a dat-o de gol, la scut timp după ce a aflat. Cuplul este acum în proces de divorț.

Un fost coleg din echipa proiectului „Grey’s Anatomy” a declarat că Finch arăta ca și cum i-ar fi căzut părul și că  „lua în mod regulat pauze ca să vomite şi mânca doar sare pentru perioade lungi de timp”. În plus, şi-ar fi „atașat un cateter fals pe braț și și-a ras părul de pe cap pentru a pretinde că face chimioterapie”.

Prin minciună, s-a simțit “în siguranță, văzută și auzită”!

Elisabeth Finch a mai spus că a început să mintă după ce a suferit o operație complicată la genunchi, când avea 34 de ani, iar la momentul respectiv, toată lumea era grijulie și se purta frumos cu ea.

Citeşte şi: O femeie, părăsită de soț după ce a paralizat, și-a găsit marea dragoste când se aștepta mai puțin. „Accidentul a fost cel mai bun lucru din viața mea!”

Prin minciună, a mai precizat ea, a reușit să facă față problemelor pe care le avea și acela a fost modul ei de a se simți “în siguranță, văzută și auzită”, după ce sprijinul primit în urma operației s-a încheiat. Ea a mai vorbit și despre abuzul fizic și emoțional al fratelui, de-a lungul copilăriei, care a contribuit la minciuni.

O altă minciună a lui Finch a fost când a declarat, în 2019, că fratele ei s-a sinucis. Dar acesta trăiește și lucrează în prezent ca medic în Florida. Tot în aceeași manieră mincionasă a mai spus că o prietenă apropiată a murit în 2018, într-un atac terorist, în Pittsburgh.

Un caz clasic de tulburare fictivă. O tulburare mintală gravă în care cineva îi minte pe ceilalți sub pretextul că este bolnav, îmbolnăvindu-se intenționat sau autovătămându-se. Tulburarea nu are o cauză cunoscută –  a spus, legat de acest caz, Dr. Marc D. Feldman, profesor de psihiatrie și profesor adjunct de psihologie la Universitatea din Alabama, Tuscaloosa.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter