Cum se curăță pielea întoarsă? Trucul eficient care elimină petele de murdărie și lasă încălțămintea ca nouă

De Oana Savin, pe

Încălțămintea din piele întoarsă poate reprezenta o adevărată provocare atunci când se murdărește. Iar sezonul rece este o ”amenițare” pentru bunăstarea pantofilor de piele întoarsă, care nu preferă umiditatea.

Dar dacă totuși nu ai reușit să îți protejezi încălțămintea de ploaie, zăpadă sau pete de noroi, atunci trebuie să știi că există câteva trucuri care îți pot salva perechile de pantofi preferate.

Cum se curăță pielea întoarsă. Trucul eficient care elimină petele

Este imposibil să reușești să îți protejezi întotdeauna încălțămintea din piele întoarsă de murdărie, însă există câteva trucuri care te vor ajuta să îi redai frumusețea.

Un astfel de truc este reprezentat de guma de șters. O simplă radieră albă sau de culoare apropiată (maro, negru, gri, etc) te poate scoate din încurcătură. O pată uscată pe ghetele tale de piele întoarsă poate fi curățată ștergând ușor cu o gumă de șters. Nu apăsa prea tare, însă, deoarece poți strica fibrele. Dacă nu ai o radieră la îndemână, la fel de bună este și periuța de dinți.

Bicarbonatul de sodiu și laptele, inamicul petelor de pe încălțămintea de piele întoarsă

Dacă există totuși, pete mai dificil de îndepărtat de pe încălțămintea ta, atunci este timpul să apelezi la bicarbonatul de sodiu combinat cu lapte. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu un pahar de lapte, potrivit epantofi.ro.

Umezește apoi o cârpă sau un burete moale în amestecul obținut și șterge ușor pata de pe suprafața pantofilor. Întregul proces durează doar câteva secunde, iar încălțămintea ta de piele întoarsă va fi ca nouă.

Cum să îndepărtezi petele uleioase de pe pielea întoarsă

Se întâmplă să îți pătezi ghetele sau pantofii de piele întoarsă cu soluții mai puțin plăcute ce îți pot strica încălțămintea. Astfel dacă ai pete uleioase pe accesoriile tale din piele întoarsă îți sare în ajutor ingredientul care există în fiecare bucătărie: făina.

Presară petele cu puțină făină și las-o să acționeze timp de câteva ore. Șterge apoi încălțămintea cu un burete sau o perie moale, notează Annacori.com.

Dacă vrei pur și simplu să usuci mai repede încălțămintea de piele întoarsă pentru a nu se deteriora, atunci ai nevoie de un șervețel de hârtie. Tamponează suprafața udă pentru a absorbi apa în exces.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter