Cine este fostul soț al româncei Anca Faur, cea care s-a căsătorit cu Buzz Aldrin, al doilea om care a pus piciorul pe Lună

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 23 ianuarie 2023, 10:43

Edwin „Buzz” Aldrin, a doua persoană care a pus vreodată piciorul pe Lună, în 1969, după colegul lui, Neil Armstrong, s-a căsătorit cu o româncă, Dr. Anca Faur.

Evenimentul a avut loc vineri, 20 ianuarie, în Los Angeles, chiar în ziua în care fostul astronaut a împlinit împlinit 93 de ani. Între cei doi este o diferență de vârstă de 30 de ani.

„Suntem entuziasmați ca doi adolescenți!”

Buzz și-a anunțat nunta pe pagina sa de Twitter.

„La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi premiat și de Living Legends of Aviation, sunt încântat să anunț că iubira vieții mele, Dr. Anca Faur, și cu mine, ne-am căsătorit. Am avut o ceremonie religioasă în Los Angeles și suntem entuziasmați ca doi adolescenți”, a scris Aldrin.

Citeşte şi: Mesajul unuia dintre cei mai mari astronauți ruși despre război: „Ideologiile vin și pleacă, dar Rusia și Ucraina vor fi mereu acolo. Nu putem fi separați pe planete diferite”

Fostul astronaut a postat și câteva fotografii de la frumosul moment, în care el apare îmbrăcat într-un smoking negru, iar Dr. Anca Faur poartă o rochie elegantă, strălucitoare, cu mâneci lungi.

De asemenea, a ținut să le mulțumească celor care îi urmăresc activitatea în mediul online.

Citeşte şi: Cum se văd schimbările climatice de pe Terra din spațiu, conform unui astronaut

Buzz a pus piciorul pe Lună în urmă cu 54 de ani

“Înseamnă enorm pentru mine. Și sper să continui să slujesc și alte cauze nobile pentru cât mai multe mișcări de revoluție în jurul Soarelui.”

Aceasta este a patra căsnicie a lui Buzz. El are trei copii din fostele mariaje.

Prima căsătorie a fost cu Joan Ann Archer în 1954. Perechea a rămas împreună două decenii înainte de a divorța. Apoi a fost căsătorit cu Beverly Van Zile din 1975 până în 1978 și cu Lois Driggs Cannon între 1988 și 2012. Aldrin are trei copii – James, Janice și Andrew – de la prima sa soție Joan Ann Archer, trei nepoți și doi strănepoți.

Buzz Aldrin a pus piciorul pe suprafața Lunii în 1969, după colegul său, Neil Armstrong (1930-2012). Buzz a devenit primul om care a ținut p slujbă religioasă pe Lună, cu acordul Bisericii Presbiteriene, din care făcea parte.

Citeşte şi: Neil Armstrong: Cele mai frumoase poze cu misiunea Apollo 11

Cine este Anca Faur

Actuala soție a lui Buzz Aldrin s-a născut pe 14 mai 1959, la Deva. Și-a luat diploma de licență la Universitatea Politehnică Timișoara, Școala de Tehnologie Chimică. În 1996 a obținut titulul de doctor în Inginerie Chimică, la Universitatea din Pittsburg (SUA), cu specializare în cataliză și combustibil. Dr. Anca Faur a lucrat în companii de renume din industria chimică, precum Johnson Matthey sau Union Caraibe.

Înainte de a-l cunoaște pe Buzz, Anca Faur a mai trecut printr-o căsnicie, care s-a încheiat în 2012. Fostul soț este Eliodor Ghenciu, și el cercetător și chimist, cu mai multe brevete  de invenție.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter