Cele mai bune aplicații care ne pot alerta în caz de cutremur

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 24 martie 2023, 15:23

România se numără printre țările active din punct de vedere seismic. Iar cutremurele de la mijlocul lunii februarie au confirmat, din nou, acest lucru.

Pentru a nu fi complet luați prin surprindere în cazul unui seism, este bine să avem instalată pe telefon o aplicație care ne poate alerta în caz de pericol. Dar varietatea aplicațiilor ne poate pune în dificultate. Așa că noi am simplificat un pic lucrurile în acest sens și am făcut o listă cu cele mai bune aplicații care ne pot alerta în caz de pericol. Vedeți mai jos despre ce este vorba.

Alerta seismică prin intermediul rețelele Telegram sau Twitter

Cutremurul de luni, 13 februarie, a fost anunțat de institutul de Fizică a Pământului cu câteva secunde înainte de producere pe Telegarm și Twitter. Oricine poate primi astfel de alerte, dacă își instalează aplicația.

Cum se instalează alerta pe Telegram

Intrați în aplicația telegram și scrieți în câmpul de căutare @alertacutremur_bot, apoi selectați prima opțiune. Apăsați Start. Va apărea o listă cu comenzile disponibile din care alegeți opțiunea /alertă dând click pe ea sau notând-o cuvântul în câmpul de mesaj. După introducerea numărului de telefon, utilizatorul poate alege pragurile de magnitudine ale alertelor (M < 5 – este alerta pentru cutremurele cu magnitudinea de sub 5 grade, de exemplu, ș.a.m.d)

Citeşte și: Gheorghe Mărmureanu, după seismele din Gorj: „Nu vreau să transmit panică, dar există posibilitatea ca roiul de cutremure să migreze”

Utilizatorii își pot personaliza notificările, modificând frecvențele de primire, sunetul alertei, dar și prioritatea acestora.

Aplicații cutremur: Earthquake Alert

Aplicația este una dintre cele mai bine cotate de pe Play Store. Este disponibilă numai pentru Android și dispune de o hartă interactivă cu informații despre cutremurele care au loc în întreaga lume. Are opțiuni de filtrare a informațiilor cerute de utilizatori, precum locația unde se produc seismele, data sau magnitudinea acestora. Cei care doresc să primească notificări trebuie să descarce Earthquake Alerter Free, de la același dezvoltator.

Aplicații cutremur: My Earthquake alerts – Map

Cea mai recentă versiune de Android a acesti aplicații vă oferă informații importante legate de cutremurele ce au loc la nivel global prin intermediul unei hărți live. Notificările pot fi personalizate, fără restricții.

Aplicații cutremur: Earthquake Alerts Tracker

Sistemul de urmărire a alertelor de cutremur vă permite să aflați când are loc un cutremur în lume. Cu o interfață Holo, puteți primi notificări când se produc și le puteți observa, în funcție de frecvența pe care o selectați.

Citeşte şi: E indicat să stăm sub tocul ușii la cutremur? Ce spun specialiștii

Earthquake App – Tracker, Map

Aplicația Earthquake vă arată toate cutremurele recente ce au loc în întreaga lume. Aplicația de urmărire a cutremurelor vă poate informa despre un cutremur la scurt timp după se produce, prin intermediul unei notificări. Este o aplicație esențială pe toate smartphone-urile!

Earthquake Alarm Adv

Această aplicație declanșează o alarmă dacă este detectată o mișcare. Uneori, cutremurul este precedat de mici cutremure și dacă acest lucru se întâmplă în timp ce dormim, aplicația ne poate avertiza din timp să căutăm un loc sigur să ne ferim.

Foto – 123rf.com

Citește și: Cele mai puternice cutremure din Europa

Ce sunt plăcile tectonice. Plăcile tectonice ale Pământului și deplasarea lor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter