Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc în 2023

De Mihaela Uretu, pe Ultimul update Vineri, 30 decembrie 2022, 11:07

Anul Nou bate la ușă, iar pe pe 31 decembrie, unii oameni țin cont de mai multe tradiții și superstiții ca să aibă noroc în următorul an. Iată ce trebuie să mănânci de Revelion ca să ai un 2023 norocos!

Revelionul este cel mai bun moment pentru a ne așeza la masă alături de cei dragi și a savura cele mai gustoase preparate. Pe lângă rețetele clasice de sarmale, piftie, ori salată boeuf, există anumite alimente pe care trebuie să le consumi, de Revelion, dacă vrei să ai parte de noroc și să îți meargă bine.

Revelion 2023. Ce să mănânci în noaptea dintre ani ca să ai noroc

Tradiția ne spune că, la finalul fiecărui an, românii pot face anumite lucruri care să influențeze în mod pozitiv anul care vine.

În noaptea de Anul Nou e bine să ai pe masă un platou cu struguri. Acest fruct simbolizează bogăția și prosperitatea, iar dacă vei mânca struguri în noaptea de Revelion vei avea parte de un an prosper. Mai mult, se spune că, dacă consumi 12 boabe de struguri în 12 secunde și îți pui o dorință, s-ar putea să se îndeplinească în anul ce vine.

Mănâncă peşte de Revelion 2023, ca să ai un an uşor!

Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa ta în noaptea dintre ani dacă vrei să treci prin noul an la fel de ușor precum trece peștele prin apă.

La fel de indicată este și carnea de curcan sau cea de gâscă. Curcanul este considerat ca fiind singura pasăre aducătoare de noroc, în timp ce, dacă vei consuma carne de gâscă, aceasta te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, precum face gâsca.

Dacă ești superstițios, atuci trebuie să știi că prezența porcului pe masa de Revelion este obligatorie. Porcul semnifică prosperitate, iar dacă vrei ca economiile tale să se înmulțească trebuie neapărat să consumi și carne de porc.

Mănâncă cereale ca să trăiești mai mult

Dacă vrei să trăiești cât mai mult, mănâncă cereale. Masa festivă trebuie să conțină şi cereale, cum ar tăiţeii, macaroanele, orezul, orzul. În cultura asiatică, cerealele simbolizează o viaţa lungă, mai ales dacă alegi să consumi tăiţei cât mai lungi sau paste.

Supa de linte aduce prosperitate

În Italia, lumea mănâncă linte, aceasta este asociată cu monedele. Mai mult, atunci când este pusă în apă, ea se umflă, ceea ce înseamnă prosperitate. Și în Cehia și Ungaria lintea este considerată un aliment norocos.

Rodiile sau fructele rotunde nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Le mănânci sau nu, e bine să ai pe masă fructe rotunde. Citrice, mere, rodii, orice fruct cu forma rotundă are un loc de cinste la masa de Revelion. Acestea menţin sănătatea, îmbunătăţesc vitalitatea şi atrag ca un magnet prosperitatea. Se crede că dacă vei consuma rodie de Revelion, vei avea un an sănătos.

Verdețuri pentru bunăstare

Despre legumele verzi se spune că aduc bani. Dacă vrei să îți meargă bine din punct de vedere financiar în anul ce vine, pune pe masa de Revelion şi legume verzi. Verdele simbolizează banii. Ca să ai spor, alege să mănânci ceapă verde, castraveți sau spanac.

Tortul nu ar trebui să lipsească din această noapte deoarece simbolizează veșnicia, în timp ce paharul de șampanie pe care îl ciocnim la miezul nopții simbolizează că vom avea un an îmbelșugat.

Plăcintele cu răvaş îţi spun norocul

Şi plăcintele cu răvaşe sunt la mare căutare de Revelion. În sudul țării bucătăresele pun bilețele mici între foile placinții sau bani de argint. Cine găsește banul va avea noroc tot anul.

Ce nu trebuie să mănânci în noaptea de Revelion 2023

Se spune că e bine să nu ai carne de pui pe masa de Revelion. Superstiția spune că această pasăre alungă norocul și te trage în trecut. În credința populară, cine mănâncă pui de Revelion își alungă norocul. Totodată, nu ar fi indicat să mănânci crabi sau raci. Aceste crustacee se deplasează de-a-ndăratelea, motiv pentru care se spune că vor aduce ghinion și piedici în noul an.

Sursa Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter