Când este programată vacanța de primăvară 2023

De Adina Zamfir, pe

Vacanța de primăvară 2023 sau vacanța de Paște, cum o numesc elevii, este programată în luna aprilie. Află câte zile libere vor avea elevii și ce înseamnă vacanța mobilă care se poate lua înainte de vacanța de primăvară 2023.

Cuprins

Structura anului școlar 2022 – 2023 este cu totul deosebită de anii anteriori, iar vacanța de primăvară 2023 va avea o durată de numai o săptămână. Cu toate acestea, a fost introdusă o vacanță mobilă care poate fi luată în perioada 6 – 26 februarie, la decizia inspectoratelor județene.

Cât durează vacanța de primăvară 2023

Vacanța de Paște sau vacanța din luna aprilie vine după cel de al patrulea modul de cursuri al anului, cu o săptămână înainte de Sfintele Paști. Astfel, elevii vor avea vacanță de vineri, 7 aprilie, până marți, 18 aprilie și vor avea astfel șapte zile libere. Ei se vor întoarce la școală a treia zi după Paște.

Vacanța de primăvară 2023 pare destul de scurtă, dar toți elevii vor mai beneficia de încă o vacanță de o săptămână care poate fi luată în orice săptămână din perioada 6 – 26 februarie.

Rămâne la decizia inspectoratelor județene să aleagă perioada optimă pentru această vacanță mobilă care poate fi luată în săptămânile:

  • 6 – 12 februarie
  • 13 – 19 februarie
  • 20 – 26 februarie

Câte săptămâni de școală mai sunt din 2023

Când este programată vacanța de primăvară 2023

Conform noilor modificări legate de structura anului școlar, s-a renunțat la vechile trimestre și s-au împărțit cursurile pe module. Iată ce module mai au de parcurs elevii până la vacanța de vară 2023. Începând din data de 9 ianuarie și până la vacanța de vară, mai sunt 21 de săptămâni de șoală.

Modulul 3

cursuri: 9 ianuarie – 3 februarie/ 10 februarie/ 17 februarie

vacanță mobilă: 6 – 12 februarie/ 13 – 19 februarie/ 20 – 26 februarie (la decizia inspectoratelor școlare);

Modulul 4

cursuri: 13 februarie/ 20 februarie/ 27 februarie – 6 aprilie;

vacanța de primăvară 2023: 7 – 18 aprilie;

Modulul 5

cursuri: 19 aprilie – 16 iunie;

vacanța de vară: 17 iunie – 3 septembrie 2023.

Școala altfel și Săptămâna verde

Și în a doua parte a anului școlar, elevii vor beneficia de programul Școala altfel sau de Săptămâna verde. Acestea pot fi programate oricând în perioada 27 februarie – 16 iunie, timp de o săptămână, mai bine zis timp de 5 zile lucrătoare consecutive.

În aceste programe, elevii vor beneficia de diverse activități culturale, educative și interactive, de excursii și ateliere tematice prin care își pot dezvolta aptitudinele și competențele, abilitățile sociale și emoționale. Decizia de a organiza o săptămână cu Școala altfel aparține fiecărei școli în parte, în funcție și de opiniile și preferințele copiilor.

Ce elevi termină mai devreme școala

Elevii din anii terminali vor avea un program mai scurt de școală pentru a se putea pregăti de examene. După vacanța de primăvară 2023, ei vor avea mai puține săptămâni de cursuri. Astfel, elevii din clasa a VIII-a vor încheia școala pe data de 9 iunie 2023. De asemenea, elevii de liceu din clasa a XII-a vor încheia cursurile pe data de 2 iunie 2023.

Pentru elevii de liceu care urmează un profil tehnologic și pentru cei din învățământul postliceal, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 23 iunie 2023.


Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter