Studiu eJobs: Vânzările, producția și industria ospitalieră – domeniile în care se angajează cei mai mulți tineri aflați la primul job. Doar 3 din 10 aleg un loc de muncă în domeniul în care au studiat

De eJobs, pe Ultimul update Miercuri, 04 iulie 2018, 16:09
Cel mai recent studiu derulat de eJobs, platforma de recrutare online numărul unu din România, arată că mai bine de jumătate dintre români (53,42%) aleg, pentru prima angajare, joburi în domenii precum vânzări (18,7%), producție (11,8%), industria ospitalieră (9,09%), servicii externalizate (call-center - 6,34%) sau lucrează pe poziții de muncitori necalificați (6,49%).

La polul opus, al domeniilor către care se orientează cel mai puțin tinerii aflați la început de carieră, se află comunicarea și marketingul (0,28% din totalul respondenților), ingineria și IT-ul (1,44%), contabilitatea (1,73%) sau învățământul (1,01%).

Chiar dacă aproape jumătate dintre români (46,83%) se angajează, pentru prima dată, înainte de a împlini 20 de ani, lipsa experienței este cea mai mare piedică de care spun că se lovesc atunci când caută un loc de muncă. Un sfert dintre respondenți au probleme în a identifica job-urile compatibile cu pregătirea și așteptările lor, 16,71% nu știu unde anume să caute oportunități de muncă, 14% nu au suficientă încredere în ei înșiși, în timp ce 13% nu știu cum să-și redacteze CV-ul sau cum să aplice pentru un loc de muncă. Aproape 12% dintre cei care au participat la studiu spun că nu reușesc să se angajeze pentru că au așteptări salariale prea mari sau nu sunt dispuși să respecte un program fix de lucru.

“1 din 5 români cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani nici nu lucrează, nici nu studiază, potrivit unor date recente făcute publice de Eurostat. Cu toate acestea, companiile sunt extrem de active în zona angajărilor pentru poziții de entry level. În acest moment, aproximativ 30.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru candidații cu nivel minim de experiență, pe eJobs.ro. Dar, chiar și așa, găsirea unul loc de muncă este un pas foarte important pentru cei care intră pentru prima oară pe piața muncii. Se simt debusolați, nu știu ce să facă, pe cine să întrebe, unde să caute și unii nici măcar nu știu ce li se potrivește. De aceea, am lansat platforma Primul Job, accesibilă pe www.primul-job.ro, cu ajutorul căreia tinerii care se află la prima angajare sau care au un nivel de experiență mai mic de doi ani pot găsi job-uri selectate exclusiv pentru zona de entry level, precum și articole, sfaturi și recomandări despre cum să-și gestioneze mai bine și mai ușor începutul carierei”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Citește mai mult pe www.ejobs.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter