(P) Merită să investești în cursuri de dezvoltare personală?

De Unica.ro, pe

Este o întreagă industrie dezvoltată în jurul nevoii umane de autodezvoltare și progres. În ultimii 10 ani au apărut zeci de firme care oferă cursuri de dezvoltare personala sau dezvoltare de abilități și mii de specialiști precum trainer, coach sau consilieri pentru dezvoltare personală.

Deși sunt voci care acuză că totul este marketing și că dezvoltarea personală nu se face cu un curs de jumătate de zi, eu cred totuși că dacă nu există cerere iar clienții nu sunt mulțumiți, această nișă nu s-ar fi dezvoltat atât de mult. Și este încă în creștere masivă.

Dezvoltarea personală include activități și expereințe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor personale.

Un studiu realizat în rândul femeilor din mediul online arată că ele preferă aceste cinci metode de dezvoltare personală:

  1. Cititul și lectură conștientă se află pe primul loc în topul metodelor de dezvoltare perferate de femei.
  2. Participarea la cursuri, seminarii și evenimente. Fie că sunt de dezvoltare personală sau profesională, participarea la cursuri și întâlnirea cu oameni diverși ne îmbogățesc experiență de viață.
  3. Învățarea unui lucru nou este a treia metodă preferată. Orice abilitate nou dobândită ne menține creierul în formă, ne menține atitudinea deschisă și tânăra.
  4. Călătoriile sunt un alt canal de învățare și dezvoltarea personală.
  5. Activitatea profesională este pe locul cinci în topul metodelor de dezvoltare personală.

Există interes și cerere în continuă creștere pentru cursuri și workshop-uri de dezvoltare personală. Dacă în patru ore de curs nu poți acumula prea multe informații, măcar poți primi motivația și inspirația să aprofundezi cunoștințele de care ai nevoie. Poți să îți dezvolți abilități pentru a avea o carieră profesională înfloritoare sau te poți dezvoltă emoțional și psihologic pentru a avea relații mai bune cu ține și cu cei din jur. Dezvoltarea personală este un proces continuu., nimeni nu este mai deștept după o singură carte citită sau după un curs, însă totul se adună pentru că noi să putem evolua zi de zi.

Este important să găsești cursul și mai ales trainerul/ consilierul potrivit pentru ține. Cu unii vei putea lucra ușor și plăcut, cu rezultate după câteva ședințe de training. Găsește-I pe cei care au un stil de comunicare potrivit ție.

Investiția în cursuri de dezvoltare personală este și mai importantă pentru femei, deoarece o femeie educată, care se cunoaște pe ea însăși și trăiește conform propriilor ei valori va schimbă în bine și mediul în care se desfășoară. O femeie devine sau este mama, adică formează și o nouă generație de oameni. Vom avea copii independenți, creativi, buni și curajoși în măsură în care aceștia au părinți cu aceleași trăsături.

Deci, merită să investești în cursuri de dezvoltare personală? Cu siguranță da! Este echivalent cu investiția în alimentația de calitate. Cu ce te hrănești influențează direct modul în care arăți și te simți. Influențează calitatea vieții și nivelul de sănătate pe care îl ai. Așadar, fiecare alege ce să facă cu timpul și cu banii lui. Așa cum tu poți alege dacă să citești o carte sau cumperi un curs, sau îți cumperi încă o rochie pe care o vei purta de trei ori apoi o uiți prin șifonier.

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter