Miruna Ardelean, arhitecta sufletelor frumoase

De Revista Unica, pe
Firesc, fiecare om are o poveste. Cu bucurii, cu iluzii și deziluzii, cu satisfacții mai mari sau mai mici, cu împliniri și eșecuri din care mereu învață… Cea a arhitectei Miruna Ardelean e o poveste foarte frumoasă, o poveste de suflet.

Ea nu se compară și nu concurează cu nimeni. Poate doar cu ea însăși… Este un om echilibrat, un om care știe la fel de elegant să dăruiască, așa cum știe să și primească. Iubește oamenii și vede frumosul din ei…Oricând și oriunde.  Are nevoie să asculte, dar și să fie ascultată, să zâmbească, dar și să  i se zâmbească, să bucure, dar să se și bucure. Este un om simplu și firesc. Un om care e de acord cu cine este. Și asta e, poate, cea mai mare mare realizare.

Miruna Ardelean, căci despre ea este vorba, este  architect de profesie și trainer în cadrul Atelierele ILBAH al cursului de Design Interior. Miruna este un om pentru care fericirea înseamnă, mai degrabă, să fie decât să aibă. Iubește ceea ce face, iar pasiunea pentru design interior este cea care o face să acționeze mereu ca un întreg. Știe atât de natural și de firesc să transmită și altora, mai exact cursanților săi, dragostea pentru frumos, încât ei nici nu realizează că alături de Miruna învață. Învață să creadă îi ei, învață să își pună în valoare creativitatea și imaginația, învață să fie ei înșiși, să nu se lase intimidați, să nu își piardă optimismul și inventivitatea, indiferent de piedici.

“Cu Atelierele ILBAH a fost chimie, o chimie pe care doar cei predestinați o au!”

Miruna Ardelean este un om cu o poveste. Una din care ar trebui să se inspire mulți. Fiindcă ea poate spune că a reușit. Iar singurul compromis pe care l-a făcut în viață a fost munca. O muncă ce i-a fost și îi este cea mai bună prietenă și confidentă. Cu o carieră frumoasă în spate și un viitor generos în față, Miruna Ardelean poate întruchipa portretul unui om ce poate servi ca model. A crescut cu dragostea pentru frumos, pe care acum o transpune în proiecte de design interior. Atelierele ILBAH a reprezentat un început de drum pentru Miruna, o lecție valoroasă de auto – cunoaștere, locul unde a crescut, unde a evoluat și s-a transformat în cea mai bună versiune a ei. “ A fost chimie, o chimie pe care doar oamenii predestinați o au”, își amintește, cu drag, Miruna Ardelean.

„Designul Interior are mereu o poveste, povestea sufletelor noastre”

Miruna ArdeleanE greu, e foarte greu  să transpui în cuvinte pasiunea unui om pentru care fiecare zi reprezintă o nouă provocare, un om  ai cărui ochi strălucesc atunci când vorbește de munca sa, designul interior, care, potrivit spuselor Mirunei,”are mereu o poveste, povestea sufletelor noastre”. E atât de însuflețită când povestește ceea ce a făcut, ceea ce face, ori  ceea ce vrea să facă… Tot ce face face cu dăruire. Și zămislește chiar ea obiectul propriei dăruiri.

Miruna Ardelean, un om iubit

Cu o nativă aplecare către oameni și frumos, sau, mai bine zis, către frumosul din oameni, cu un simț estetic desăvârșit, pe care l-a avut mereu, dar pe care și l-a cultivat continuu aidoma unui elev conștiincios, Miruna Ardelean este, cu siguranță, un om iubit. Iubit de cei care îi sunt familie ori prieteni, iubit de numeroșii cursanți care, așa cum spuneam, nu consideră că alături de Miruna învață. Naturalul, firescul, atmosfera caldă și prietenoasă, definirea identității fiecărui cursant  sunt elementele care definesc atmosfera de lucru de la cursurile de decorator de interioare, susținute de Miruna. Bucuria în meseria de trainer, spune aceeași Miruna, este contactul cu foarte mulți oameni, cu vârste,  profesii, așteptări și viziuni despre viață extrem de diferite.

Fericită că ajută oamenii să lucreze cu inima și să își deschidă larg “ ochii sufletului”

Cea mai mare satisfacție a ei? Când vede foști cursanți că au reușit să ducă pasiunea pentru frumos la un alt nivel… să fie mult mai mult decât un simplu hobby. Și când aceștia îi mulțumesc ei pentru un nou start în viață și pentru că i-a învățat ce nu mulți reușesc: să lase sufletul să spună ce-și dorește! Să lucreze cu mintea, dar, mai ales, cu inima. Să vadă dincolo de ceea ce ochiul poate vedea. Fiindcă atunci când deschizi larg “ochii sufletului”, atunci vezi cu adevărat frumosul din jur. Doar atunci!

Artistul Anului, la Gala Unica 2017

Miruna Ardelean, omul care știe să prețuiască fiecare apreciere din partea oricui, a primit, cu atâta modestie și bucurie titlul de Artistul Anului, la Gala Unica 2017. Trofeul UnicArt a însemnat pentru Miruna cea mai frumoasă răsplată a muncii sale, o încununare a succesului pe care îl are grație ambiției, și dăruirii cu care face lucrurile să se întâmple. În beneficiul ei și al tuturor celor cu care își intersectează drumul. Oameni care, ușor, ușor, îi devin  prieteni, îi devin familie. Crede mult în acest concept, valorifică fiecare persoană , fiindcă da, Miruna Ardelean în fiecare om reușește să vadă ceva unic, ceva special, ceva important. Și cum fiecare etapă a vieții noastre este marcată de anumite modele, cu siguranță, Miruna Ardelean, poate fi considerate un model. Și un exemplu de reușită! Prin perseverență, talent, corectitudine și, evident, drag de frumos.

Sursa foto: arhiva personală

Citește și:

Miruna Ardelean, câștigătoarea premiului UnicArt, la Gala Unica 2017

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter