Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii, a murit la 87 de ani

De Sandra Sarbu, pe

Fostul premier al Marii Britanii şi prima femeie care să ajungă în această funcţie de conducere s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt.
Fostul premier britanic a fost liderul Partidului Conservator din 1979 şi până în 1990 şi în această perioadă a fost numită „Doamna de Fier” de către un jurnalist, datorită durităţii afişate atât în public, cât şi în viaţa personală.
Margaret Thatcher s-a retras din viaţa politică în urmă cu 11 ani, după ce a suferit un atac cerebral – şi multe altele după aceea. Ea a fost spitalizată în decembrie 2012, pentru o intervenţie chirurgicală ce avea să-i îndepărteze o excrescenţă de pe vezică.
Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii, a murit la 87 de ani

Înainte să devină prim-ministru, declara în timpul unui interviu televizat: “nu crede că va ajunge vreo femeie în funcţia de premier cât este ea în viaţă” – iar şase ani mai târziu chiar doamna Thatcher a fost numită în această funcţie.

Pentru meritele sale, urmează să primească rara onoare de a beneficia de funeralii de stat, onoare pe care, din rândul oamenilor politici ai secolului XX, a mai primit-o doar Sir Winston Churchill, alături de care mai împarte onoarea de a avea o statuie de bronz în holul Camerei Parlamentului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter