Jobul care i-a schimbat viata

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 mai 2020, 14:37

E greu atunci când te naști într-o familie defavorizată, deja ai mult mai multe încercări prin care trebuie să treci” sunt cuvintele Laurei, o tânără studentă care putea doar să viseze la educație superioară.

Laura s-a născut, după cum spune și ea, într-o familie defavorizată. Tatăl ei a părăsit-o pe când ea avea numai 5 ani și încă de atunci, ea împreună cu mama ei s-au chinuit să se mențină pe linia de plutire.

Mergeam la școală și mă uitam la colegii mei. Aveau bani, adică aveau caiete curate, aveau cărți frumoase, aveau penare colorate cu multe culori  și carioci și ghiozdane mari cu personaje din desene animate. Eu? Eu aveam un ghiozdat pe care l-am folosit din clasa 1 până în clasa a 4 a și niște culori care nu se mai puteau numi culori, dar asta nu m-a împiedicat să învăț.

Mama Laurei s-a căsătorit de tânără, la vârsta de 18 ani a născut-o. Tatăl Laurei suferea de o boală gravă și a părăsit-o 5 ani mai târziu. „Nu-mi aduc aminte prea multe despre tata, știu doar că era vorbăreț, că zâmbea mult și că se juca cu mine.

De când tatăl a părăsit-o, celor două le-a fost foarte greu să se țină pe picioare. Mama lucra la un magazin de lângă bloc pentru un salariu de nimic cu care trebuiau totuși să supraviețuiască. Toate aceste lucruri nu au stat în calea Laurei și nu i-au stins niciodată din dragostea pentru carte și dorința de a învăța.

Cu toate că eram cea mai amărâtă din clasă, mereu am avut note bune și mi-a plăcut să învăț și să citesc. Luam cărți de la bibliotecă zilnic și mă delectam citindu-le. Am intrat la cel mai bun liceu din județ, însă asta însemna deja că trebuiau să fie mai multe cheltuieli, așa că m-am angajat și eu part time. Au fost foarte grei acei ani, când nu eram la școală lucram, iar timp de învățat aveam doar noaptea. Am terminat prima din clasă și visul meu era să urmez facultatea de drept. Am dat admiterea, am luat-o și am intrat chiar și la buget. Dacă aș fi intrat la taxă probabil că nu aș fi putut să mă țin de facultate.

Însă lucrurile începeau să devină și mai complicate, pentru că facultatea implica deja multe cheltuieli la care cele două nu ar putea face față.

O colegă mi-a recomandat un job ca model de videochat. Spre surprinderea mea am reușit și eram foarte bucuroasă că am putut să mă angajez undeva. Oamenii de acolo au fost foarte înțelegători cu mine și m-au sprijinit mereu. Reușeam să ajung și la cursuri pentru că aveam un program flexibil și câștigam destui bani încât să o ajut și pe mama mea. La un moment dat, i-am spus și să renunțe la meseria ei care o obosea groaznic și am devenit eu capul familiei. Sunt mândră de asta!

Încă o dovadă clară că visele devin realitate dacă muncești pentru ele. Laura este acum în ultimul an la drept și visează să ajungă o avocată de succes. A pornit de jos și a ajuns sus! Live Studio chiar poate schimba vieți, destine și îndeplini vise!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter