Imaginea exterioară e cartea ta de vizită. Cum să arăți mereu îngrijită

De Unica.ro, pe

Prima impresie se formează repede și se schimbă greu. Felul în care interacționăm cu oamenii se bazează pe imaginea pe care ne-am format-o în minte. Formarea primei impresii durează doar 0,1 secunde, conform un studiu derulat de cercetătorii de la Princeton. În aceste condiții, este firesc să vrem să proiectăm o imagine cât mai bună în exterior. Pentru acest scop, am pregătit pentru tine câteva sugestii:

Pregătește hainele

Unul din primele lucruri pe care le observăm la oameni sunt hainele lor. Acestea au un rol important în formarea primei impresii așa că trebuie să te asiguri întotdeauna că porți numai haine curate și îngrijite. De asemenea, acestea trebuie să fie călcate și curățate de scame.

Chiar dacă nu ești obișnuită să calci, nu trebui să îți faci griji. Un fier de calcat modern e foarte ușor de folosit și își reglează temperatura automat, deci nu riști să distrugi nicio haină. Îmbrăcămintea ta nu trebuie să aibă defecte vizibile precum pete, rupturi sau nasturi desprinși. Orice defect trebuie remediat rapid, înainte de a ieși din casă.

Hainele murdare, descusute sau șifonate vor ieși în evidență și vor vorbi pentru tine înainte ca tu să poți spune un cuvânt. Ține minte că până apuci să faci cunoștință cu cineva, părerea persoanei e deja formată, iar aspectul hainelor tale contribuie la asta.

Ai grijă de încălțăminte

Felul în care arată încălțămintea ta spune foarte multe despre tine. Nu din perspectiva designului, ci a stării în care se află. Trebuie să ștergi și să cureți încălțămintea cât de des poți, în special înainte să pleci din casă. Există diferite tipuri de încălțăminte și fiecare are un mod specific de curățare.

Spre exemplu, dacă ai încălțăminte din piele, e bine să o dai frecvent cu cremă pentru a o proteja și pentru a-i da luciu. Dacă porți încălțăminte din material textil, e bine să o speli frecvent, pentru a îndepărta petele și murdăria. Însă nu contează atât de mult ce tip de încălțăminte porți, ci mai degrabă cât de bine o îngrijești.

Evită întotdeauna să poți pantofi zgâriați, rupți sau murdari, pentru că vei face o impresie neplăcută și îți vei crea o imagine de persoană neatentă sau chiar nepăsătoare.

Verifică unghiile

Aspectul manichiurii tale contribuie și el la imaginea pe care oamenii și-o formează despre tine. Unghiile neregulate, rupte sau cu oja căzută nu fac o impresie bună și vor crea interlocutorului senzația că ești neglijentă. Nu trebuie să te dai cu ojă sau lac permanent și nici să mergi la salon zi de zi. Tot ce ai de făcut este să te asiguri că unghiile tale sunt curate și îngrijite.

Aranjează-ți părul

Părul este unul din cele mai importante elemente ale aspectului tău fizic. Felul în care arată părul poate spune lucruri despre vârstă, despre igienă sau chiar despre identitatea noastră. E bine să te speli frecvent pe păr, să te tunzi regulat și să te piepteni de fiecare dată când ieși din casă.

Părul tău nu trebuie să fie neglijat niciodată pentru că îți poate afecta foarte mult imaginea. Spre exemplu, dacă ai un păr netuns, ciufulit sau uleios, oamenii vor observa și pot interpreta că ești o persoană neîngrijită, nepăsătoare sau chiar neprofesională. Și toate astea doar din pricina aspectului părului tău.

Potrivește-ți bijuteriile

În privința bijuteriilor și accesoriilor e întotdeauna bine să adopți un stil conservator. Bijuteriile ar trebui să atragă atenția discret, nu să sară în ochi, lucru care e valabil și pentru accesorii. Trebuie să încerci să eviți bijuteriile mari sau ostentative. De asemenea, fii mereu atentă la câte bijuterii porți și încearcă să restrângi numărul lor la maximum 3-4. Dacă vrei să afișezi o imagine plăcută, ține minte că discreția este esențială. Puțin înseamnă mai mult.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter