Iată unde te poți angaja că student, în strănătate. Vezi și o țară strănă, faci și ceva bani!

De Unica.ro, pe

Un trend e tot mai vizibil în România, acesta înscriindu-se în într-unul mondial: tinerii vor să vadă lumea, să învețe despre alte culturi, să bifeze experiențe. Cum nu toți se pot baza pe bani de la părinți, joburile sezoniere în alte țări, care îmbină serviciul cu vacanță,  au devenit tot mai populare.

Și poate fi vorba despre vacanțe pe alt continent, o oportunitate care nu vine zi de zi. În plus, e vârsta la care poți face acest lucru fără prea mari bătăi de cap. Iar experiența poate ajuta inclusiv în ceea ce privește alegerea unei meserii.

Dacă piața joburilor în general este amenințată de apariția procesului de automatizare, care poate elimina din piață muncii în jur de 54% dintre angajați, după cum arată studiile, nu la fel stau lucrurile cu cea a locurilor de muncă sezoniere.

Job-urile sezoniere sunt, de cele mai multe ori, asociate cu turismul, unde este nevoie de oameni ce pot personaliza experiențele vizitatorilor. În acest context, e nevoie de tineri entuziaști, care să transmită din trăirile lor, să anime grupurile de turiști adesea obosite sau plictisite.

Iar statiticile arată că astfel de joburi sunt ocupate de oameni tot mai tineri, adesea studenți.

Din fericire, există programe care vin în întâmpinarea dorinței tinerilor de a călători și cunoaște alte locuri și culturi. Există programe de Work and Travel și Internship pentru Marea Britanie, Grecia și Statele Unite ale Americii și nu numai.

SUA

În SUA, joburile sezoniere înseamnă retribuții de cel puțin 7,25 dolari/ora (Utah, Louisiana, Wisconsin, Kentucky, Tennessee, Mississippi, Alabama, North Carolina, South Carolina, Virginia) până la 11 dolari/ora (Massachussets).

Job-urile durează cam 3 luni și jumătate, pe perioada vacanței universitare. Studenții se pot angaja în servicii de cazare, recepție, entertainment, restaurant și curățenie.

Internship în Grecia

În Grecia sau Cipru, studenții se pot angaja pentru 3 – 5 luni, sezonul estival durand destul de mult.

Salariile încep de la 400 euro pe luna și includ cazare gratuită, trei mese pe zi, asigurare medicală și alte beneficii. În unele cazuri, ele includ și transportul.

Marea Britanie

Pentru opțiunea de a lucra în Marea Britanie, studenții au nevoie să aibă minim 18 ani împliniți, să vorbească limba engleză și să încheie contracte mai mari de trei luni.

Studenții pot obține joburi cu salarii de 7,50 lire pe ora, mai ales în industria gastronomică, dar nu numai.

Sigur nu se compară cu locurile de muncă din Brăila, de exemplu, la care ar avea acces un tânăr care nu și-a finalizat încă pregătirea. Prin urmare, nu e vorba de moft, ci, mai degrabă de o investiție în viitor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter