Despre riscurile profesionale cu femeia de afaceri Aviva Vita

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Miercuri, 17 aprilie 2019, 13:46
Dacă în viața personală, fiecare dintre noi încearcă să cântărească riscurile în cele mai diverse situații, în cea profesională lucrurile stau puțin altfel când e vorba despre asumarea riscurilor. Apetitul pentru risc e foarte diferit atât în rândul angajaților obișnuiți, cât și al managerilor sau antreprenorilor. Unica a stat de vorbă cu Aviva Vita, Marketing&PR Manager al companiei Vitacom Electronics.

Aviva Vita e un manager foarte tânăr, dar cu o experiență bogată, pentru că a avut ocazia să lucreze în compania fondată de tatăl său, Vasile Vita, încă de la o vârstă foarte fragedă. Acest lucru i-a permis să înțeleagă rapid arhitectura afacerii, a ajutat-o să „simtă” piața, dar a și impulsionat-o să încerce proiecte noi, având certitudinea că mereu va fi susținută de cei din conducere.

t de mult îți place riscul în carieră?

Iubesc riscul. Îmi doresc să fiu un om de succes, iar succesul nu poate fi atins dacă urmez un drum sigur. Prin risc, pot să câştig sau să pierd şi, în ambele cazuri, am ceva de învăţat: o lecţie care mă ajută să evoluez şi să fiu mai aproape de îndeplinirea idealului meu.

Cât de des îți asumi riscuri și legat de ce situații?

Fiecare activitate implică asumarea unor riscuri, mai mari sau mai mici. Echipa mea este formată din oameni cu viziune, creativi, dornici de schimbare. Analizăm fiecare oportunitate şi testăm lucruri noi. Prin acţiunile noastre, vrem să rămânem în mintea consumatorului şi riscăm zilnic, tocmai pentru că acest risc dă culoare muncii noastre.

Iei decizii rapid sau cântărești riscurile pe îndelete?

De cele mai multe ori, încerc să cântăresc riscurile. Nu aleg calea uşoară, nu elimin complet riscurile, ci analizez care sunt beneficiile şi inconvenientele care rezultă  în urma asumării unui risc. Alteori însă, mă hazardez de dragul dorinţei de nou şi de adrenalină. Dacă aş face totul ca la carte, aş fi la fel ca ceilalţi şi mi-aş pierde unicitatea.

Care a fost cel mai mare risc asumat până acum? Care a fost miza?

Cel mai mare risc pe care mi l-am asumat până în momentul de faţă este acela de a pierde echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală. Faptul că îmi doresc să îndeplinesc cu succes fiecare sarcină şi să simt satisfacţie la finalul zilei, mă determină să lucrez zile întregi fără să dedic timp familiei sau prietenilor.

Ce sfaturi le-ai da celor care evită să-și asume riscuri? Dar celor care au un comportament exagerat de riscant?

Sfatul meu pentru cei care nu îşi asumă riscuri este mai degrabă un adevăr: cel mai mare risc este să nu îţi asumi riscuri. Riscul de a rămâne la acelaşi nivel, fie că vorbim de planul personal sau de cel profesional, este cel mai periculos risc. Cât despre cei care exagerează când vine vorba de riscuri, atâta timp cât conştientizează care sunt avantajele şi dezavantajele acestora şi consideră că au mai mult de câştigat decât de pierdut, îi încurajez să-şi menţină această atitudine specifică oamenilor de succes.

Sursa foto: Laura Balc

S-ar putea să te intereseze și:

Tu ce riscuri îți asumi în carieră?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter