Cum să vă descurcați cu un singur salariu

De Lumea Femeilor, pe

Să rămâi cu un singur venit nu este tocmai proba cea mai uşoară a existenţei, fie că ai salariul minim pe economie, fie că ai salariul mediu. Până când se redresează situaţia, trebuie să iei o serie de măsuri.
Acomodează-te psihic cu noua situaţie. Face, şi asta, parte din capacitatea umană de adaptare în faţa unei situaţii grele şi din maturitatea pe care trebuie s-o ai. Dacă nu accepţi că “asta este realitatea”, panica şi disperarea se instalează rapid şi nu vei şti care sunt măsurile juste pe care trebuie să le iei. Deocamdată nu există cale de întoarcere, aşa că măcar tu nu intra în panică!

Crede-mă, se poate trăi cu un singur salariu!

– Aruncă toate cărţile de credit dacă nu vrei ca supraîndatorarea să te aducă într-o situaţie şi mai dificilă decât cea în care eşti deja.
– Păstrează internetul căci, folosit cum trebuie, te poate ajuta să găseşti o nouă slujbă. Nu în ultimul rând, poţi citi presa şi asculta ultimele noutăţi muzicale, scutind astfel alte cheltuieli.
– Fă-ţi toate calculele în privinţa sumelor de care e nevoie pentru a merge la serviciu, la şcoală.
– Chiar aveţi nevoie de maşină în fiecare zi sau vă puteţi trezi mai devreme cu
30 de minute, pentru a lua autobuzul?
– Caută o a doua slujbă atât pentru tine, cât şi pentru soţul tău. Este imposibil ca nici tu, nici el să nu ştiţi să faceţi altceva: poate o vecină are nevoie de ajutor în casă sau de adus copiii de la şcoală, poate poţi traduce texte dacă ştii o limbă străină, poate soţul tău ştie să bricoleze şi atunci ar putea face mici reparaţii pentru alţii, care nu se pricep. Întotdeauna există o soluţie, nu uita!

Lista cheltuielilor obligatorii

Banii pe care îi ai trebuie să-ţi ajungă pentru plata facturilor şi pentru hrană ; Este important să te reorientezi spre nevoile familiei şi nu spre dorinţe, aspiraţii ; Din puţinul pe care îl ai, pune deoparte fie şi numai 5 lei pentru situaţii de urgenţă ; Învaţă să faci cumpărături verificând întâi preţurile ; Lista de cumpărături este foarte bună dacă respecţi ceea ce ai notat pe ea şi nu te laşi luată de valul inutilităţilor ; “2 zile pe săptămână fără cumpărături” ar trebui să devină motto-ul familiei tale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter