Cristina Simion, din dragoste pentru artă

De Adina Rosetti, pe Ultimul update Miercuri, 26 noiembrie 2014, 12:14
După două decenii de presă în România, Cristina Simion a luat-o de la capăt în Germania într-un cu totul alt domeniu: și-a deschis o galerie de artă și design. O poveste frumoasă care a împlinit deja un an…

În august 2012, Cristina Simion s-a mutat în Germania și, aflată la o răscruce de drumuri, „într-un oraș nou, într-o casă nouă, într-o nouă structura familială și fără ancore sociale sau profesionale“, a hotărât că acela este momentul potrivit pentru a-și urma visul. A deschis, în octombrie 2013, o galerie de artă și design care a primit numele Tiny Griffon Gallery.

Artiștii îi selectează, în primul rând, ținând cont de propria ei empatie pentru lucrările lor. „În această primă perioadă, experimentez promovarea mai multor stiluri, mai multor expresii artistice, fiind convinsă că o identitate puternică a galeriei în conștiința publică trebuie să fie rezultatul unui proces, mai degrabă decât al unor idei programatice. Așadar, galeria găzduiește și artă figurativă, și artă abstractă, mai cu seama artiști români, dar și artiști cu origini și surse de inspirație exotice. “ De exemplu, în noiembrie și decembrie iubitorii de artă din Nuremberg au avut ocazia să admire, la Tiny Griffon, lucrările artistei Rithika Merchant, din Mumbai (India) și ale unei tinere artiste din Turcia, Ekin Koc.

Foto: Cristina Galler

Citește articolul integral în numărul de decembrie al revistei UNICA.

Noul număr al revistei Unica iţi poate aduce unul dintre cele 100 de parfumuri Fan di Fendi sau unul dintre cele 9900 de vouchere cu reducere de 50 de lei în orice magazin Sephora din ţară! Detalii aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter