Credit sau bani la saltea? Ce strategie e mai bună pe termen lung

De Unica.ro, pe

Abilitățile de gestionare a banilor sunt esențiale în lumea modernă, iar când stabilim o abordare cu privire la cheltuieli, trebuie să știm exact ce avantaje avem.

Modul în care ne gestionăm veniturile lunare dictează în mare măsură stilul nostru de viață. Cu siguranță știi și tu persoane care au venituri mai mici ca tine, dar care par să plece mereu în vacanță și fac mereu câte o nouă achiziție. Oare cum reușesc, te întrebi? Cel mai probabil au învățat să-și împartă mai bine banii între cheltuieli de zi cu zi și achiziții importante sau au apelat la niște credite avantajoase. Dacă nu știi ce strategie să abordezi, îți arătăm noi cu ce avantaje vine la pachet variante creditelor, dar și varianta banilor la saltea.

Cum te ajută un credit să faci achizițiile pe care ți le dorești și cum poți obține cele mai multe avantaje de pe urma lui

Dincolo de faptul că un credit este aproape singura modalitate de a-ți achiziționa o locuință, dacă îți dorești acest lucru, împrumuturile te pot ajuta din mai multe puncte de vedere. Călătorii, investiții în propria locuință, un autoturism – sunt doar câteva dintre lucrurile pentru care merită să iei un credit, mai ales dacă obții și unul avantajos. Pentru unele cheltuieli substanțiale, creditul este o idee bună, deoarece îți oferă acum lucruri pe care le-ai obține în ani de zile dacă ai pune bani deoparte.

Dacă cercetezi cu atenție ofertele băncilor, vei descoperi că poți obține credite chiar și fără dobândă cu ajutorul cardurilor de cumpărături sau a altor produse asemănătoare. Mai mult decât atât, dacă te-ai gândit să pui niște bani deoparte, găsești aici câteva informații despre plățile anticipate.

Ca să obții cât mai multe avantaje de pe urma unui credit trebuie să respecți câteva principii simple – să nu faci împrumuturi pentru lucruri de care te-ai putea lipsi, să nu împrumuți mai mult decât ai nevoie și să nu aduni prea multe credite. Urmând aceste principii, vei putea să faci achizițiile necesare fără să te înglodezi în datorii.

Varianta economiilor, mereu una de luat în considerare. Încearcă strategia 50/30/20

Este mereu o idee bună să pui bani deoparte pentru zile negre. Nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ei. Desigur, pentru unele achiziții, cum ar fi o locuință, varianta economiilor lunare pare a fi în zadar, pentru că va trebui să strângi zeci de ani bani lunar și să plătești și chirie între timp. Totuși, în afară de locuință, varianta economiilor până îți permiți să cumperi un lucru cu banii jos, poate fi una câștigătoare.

Cea mai simplă modalitate prin care poți economisi lunar bani este regula 50/30/20. Ea implică utilizarea a 50% dintre venituri pentru necesități – locuință, utilități, mâncare – 30% pentru stil de viață – ieșiri cu prietenii, pasiuni etc – iar cei 20% rămași ar trebui direcționați către un cont de economii. Încearcă luna viitoare să-ți desparți salariul în aceste proporții și să le direcționezi în scopurile menționate. Dacă nu îți ajung, poți face ajustări, dar nu uita scopul final – acela de a pune câțiva bănuți la saltea pentru o situație neprevăzută.

În final, trebuie să știi că cele două variante nu se exclud una pe cealaltă. Poți apela la un credit pentru o achiziție importantă, dar să și pui bani deoparte în fiecare lună. Chiar dacă se spune că banii nu aduc fericirea, este inutil să le contestăm importanța, nu-i așa?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter