5 modalități prin care poți să călătorești mai des, chiar dacă ai mereu un program încărcat

Situațiile în care timpul nu-ți permite să te bucuri de oportunitățile de călătorie sunt tot mai dese și s-ar putea să uiți când ai vizitat ultima oară o țară străină sau un loc frumos de la noi. Când observi că se întâmplă asta, începe o mică planificare pentru o nouă excursie alături de familie sau partener și nu face compromisuri. Iată cum poți călători mai mult și mai des, indiferent de program:

Fă escapade de weekend

Un city break este de multe ori suficient pentru a schimba peisajul pentru câteva zile sau pentru a încerca ceva nou. Călătoriile în alte țări în timpul weekendului nu vor intra în conflict cu programul tău din timpul săptămânii, iar dacă lipsa fondurilor este unul dintre motivele pentru care amâni călătoria, poți face un credit de nevoi personale în acest scop. Dacă vrei să fii prevăzătoare și data viitoare să nu mai ai această problemă, un depozit online cu dobândă anuală atractivă o să te scutească de griji, cu siguranță. Biletele de avion cumpărate din timp, cazări boeme și ieftine sau destinații din apropiere te vor ajuta să economisești bani și timp. Pentru a face asta, alege orașe în care ajungi în maximum două-trei ore cu avionul, pentru a apuca să te bucuri cu adevărat de magia fiecărui loc.

Călătorește în țară

Mulți oameni realizează că nu își cunosc îndeajuns de bine țara, deși au călătorit în multe locuri din lume de-a lungul timpului. Atunci când vrei să schimbi aerul din oraș sau când afli despre evenimente inedite, fugi câteva zile la munte sau într-o zonă din țară cu multă istorie. Indiferent de anotimp, vei găsi cu siguranță destinații fermecătoare și vei cunoaște oameni și obiceiuri noi.

Profită de concediile de sărbători

Când programul de la muncă nu îți permite să faci prea multe în timpul liber, cu siguranță sărbătorile sunt momentele potrivite pentru a pleca în excursii de câteva zile. Ca să faci ceva special, alege o destinație exotică în preajma sărbătorilor de iarnă și bucură-te de ceva inedit. Ieșirea din tipare îți va aduce satisfacție și forțe noi pentru a te întoarce bine dispusă la muncă odată cu terminarea concediului.

Combină călătoriile cu munca

Dacă ești îndeajuns de norocoasă și lucrezi într-un post care îți cere să faci și călătorii în scop de afaceri, nu trebuie decât să combini utilul cu plăcutul. Discută cu șefii tăi despre locurile în care ai fi disponibilă să mergi și încearcă să insiști asupra destinațiilor la care visai de mult timp. Ajunsă acolo, poți începe să explorezi locurile imediat ce ți-ai îndeplinit îndatoririle profesionale. Dacă perioada călătoriei poate fi legată de un weekend, extinde-ți șederea și invită și pe cineva drag.

Ia o pauză

Dacă programul de la muncă nu-ți permite să faci nici măcar câteva lucruri pentru tine, poate fi un semnal că ar fi timpul să iei o pauză sau să schimbi jobul. Momentele de reflecție se potrivesc perfect cu o călătorie mai lungă, într-un loc cu impact spiritual. Poți discuta cu superiorii tăi despre situația în care te afli și să faci anumite schimbări care să-ți permită să ai mai multe activități în afara programului de muncă sau să-ți ofere o perioadă de concediu, în care să reușești să-ți reîncarci bateriile.

Călătoriile îți vor oferi un bagaj de informații și de experiență pe care îl vei putea folosi mai apoi în viața de zi cu zi. Stresul dispare atunci când ești motivată de gândul la o nouă călătorie.

(P) Material realizat in colaborare cu TBI Bank.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter