4 semne că trebuie să-ți dai demisia chiar azi. Spre ce domenii ar trebui să te îndrepți

De Unica.ro, pe
Schimbarea jobului poate fi cea mai bună decizie pe care ai luat-o vreodată și îți poate transforma viața în una prosperă și împlinită.

Simți că ar trebui să faci o schimbare pe plan profesional, dar nu ai curajul să faci acest pas? Jobul pe care îl ai dictează mare parte din viața ta, iar fericirea ta depinde în mare măsură de el.  Iată care sunt semnele că ar trebui să-ți dai demisia chiar azi și care sunt domeniile care ar putea să te intereseze. 

Cel mai important aspect. Ține cont de el și vei avea jobul perfect 

Mersul la serviciu a devenit o adevărată corvoadă pentru tine și îți imaginezi în fiecare zi cât de bine ar fi că nu te mai duci acolo? E un semn mai mult decât evident că ar trebui să-ți schimbi jobul. Dacă fiecare zi a ta începe cu o îmbărbătare cu privire la ce va urma la serviciu, este clar că ai nevoie de o schimbare în viața ta. Poate cel mai important aspect în ceea ce privește jobul tău este chiar sentimentul pe care ți-l da mediul de lucru.

Atmosfera de la un loc de muncă se observă de obicei încă din etapa interviului, așa că data viitoare când mergi la o astfel de întâlnire, fii atentă la atitudinea generală a celor cu care interacționezi și la felul în care se comunică. Nu uita să citești și acest articol complet despre cum să dai lovitură la un interviu de angajare. Acolo găsești absolut toate informațiile necesare pentru a te face remarcată și pentru a obține jobul la care visezi. Practic, nu există nicio informație pe care ai vrea să o știi despre un interviu și el să nu o cuprindă. Este cu adevărat util în cazul în care plănuiești să-ți schimbi jobul.

Nu mai înveți nimic nou, un indiciu clar că trebuie să îți schimbi jobul

Fiecare zi este o rutină obositoare și nici nu mai ții minte când a fost ultima data când ai învățat ceva nou? Este un alt semn că ar trebui să iei în considerare schimbarea jobului. În zilele noastre, când schimbările se produc de la o zi la alta, să te mulțumești cu o muncă de rutină înseamnă să te plafonezi și chiar să te expui pericolului de a rămâne mereu la același job și la același nivel în ceea ce privește salariul. Cu siguranță nu îți dorești asta, nu-i așa?

Nu ai prea multe perspective în ceea ce privește avansarea în carieră

Un job care nu îți oferă prea multe perspective profesionale te ține pur și simplu în loc. Unul dintre cele mai importante atribute ale unui loc de muncă este cel legat de posibilitatea de a avansa. Oricine își dorește să evolueze din punct de vedere profesional, să aibă parte de proiecte provocatoare și de situații noi, iar dacă la locul tău de muncă nu mai ai unde să urci, e timpul să iei în calcul schimbarea jobului.

Simți că nu ești apreciată la adevărată ta valoare

Fii obiectivă cu tine însăți, analizează-ți atuurile și punctele slabe și gândește-te dacă ți se oferă ceea ce meriți. Nu ne referim doar la aspectele financiare, ci și la alte oportunități – avansări, proiecte mai complexe sau cursuri de perfecționare. Dacă te simți invizibilă în ciuda eforturilor pe care le depui, poate e vremea unei schimbări.

Ce domenii ar trebui să iei în considerare dacă vrei să te reprofilezi 

Potrivit Forbes.com, cele mai bine plătite joburi pentru femei au fost anul trecut: specialist în terapia ocupaționala, medic, farmacist, programator, avocat, specialist în marketing, resurse umane sau vânzări. Însă nu trebuie neapărat să lucrezi în aceste domenii că să ai parte de rezultate excepționale, indiferent care este aria care te pasionează, important să faci acel lucru cu plăcere.

Nu e niciodată prea târziu să te reprofilezi în cazul în care ți-ai dat seama că domeniul în care lucrezi nu îți mai este pe plac. Poți face cursuri în vederea reprofilarii în aproape orice domeniu, indiferent care este jobul tău acum, important este să-ți dorești asta. Angajatorii sunt în prezent mai atenți la aptitudinile tale decât la studiile pe care le-ai absolvit și chiar dacă nu ai terminat o facultate de specialitate, atâta vreme cât știi să faci lucrurile pe care le cere jobul respectiv, vei fi cu siguranță apreciată.

Ție în ce domeniu ți-ar plăcea să lucrezi?  

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter