Tipurile de piele îţi spun ce tip de factor cu protecţie solară să alegi

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Joi, 26 iulie 2018, 18:30
Cum ştii ce tip de piele ai şi dacă pielea ta poate fi expusă la soare? Medicul dermatolog te lămureşte în clipul video de mai sus!

Fototipurile cutanate se stabilesc în funcţie de cantitatea de pigment pe care o are fiecare dintre noi“, explică Alexandra Zota, medic specialist dermatolog.

Există şase fototipuri de piele. Fototipurile 1 şi 2 includ persoanele care au pielea foarte deschisă, ochii verzi sau albaştri, părul blond sau roşcat şi nu au pigment în piele. „Aceste persoane nu se vor bronza, ci se vor arde. Sau se vor bronza excepţional“, avertizează specialistul.

Fototipurile 3 şi 4 sunt persoanele şatene, cu pielea mai măslinie, care se şi bronzează, dar se şi pot arde şi au o cantitate medie de pigmenţi. În România prevalează tipurile 3 şi 4.

Fototipurile 5 şi 6 sunt tegumentele pigmentate rasial – persoanele de culoare, care niciodată nu se vor arde, pentru că au foarte multă melanină în piele.

Se recomandă să te bronzezi de la tipurile de piele 3 în sus. Fototipurile de piele 1 şi 2 nu ar trebui să se expună la soare şi să folosească un produs cu factor de protecţie (FPS) maximal – 50.

Persoanele cu fototipuri de piele de la 3 în sus pot folosi produse cu FPS 30.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter