Cum aplicăm corect crema cu factor de protecţie solară (FPS)

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Joi, 26 iulie 2018, 18:29
Cum aplici corespunzător produsul cu factor de protecţie solară (FPS), pentru a fi sigur că îţi garantează protecţia solară pe care o urmăreşti? Vezi clipul video şi află ce recomandată dermatologul!

Produsul cu factor de protecţie solară (FPS) se aplică cu 15 minute înainte de expunerea la soare şi se reaplică din două în două ore“, explică Alexandra Zota, medic specialist dermatolog.

Deci noi suntem protejaţi de aceste creme cu FPS doar două ore.După două ore va trebui să reînnoim stratul de produs aplicat. Dacă intrăm în apă, dacă transpirăm sau ne ştergem cu prosopul nu mai este nevoie să aşteptăm acele două ore, pentru că produsul cu FPS a fost îndepărtat, iar acesta trebuie reaplicat.“

O altă condiţie este ca produsul cu FPS să fie aplicat într-un strat generos, omogen şi pe toată suprafaţa corpului. Dacă îl aplicăm neomogen, doar pe anumite zone, atunci un factor de 50 se va transforma într-unul de 10. Este nevoie de o aplicare corectă şi regulată – cantitate multă şi din două în două ore, pe toată suprafaţa corpului.

Este recomandat să folosim cam 100 ml de produs cu FPS pe zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter