Controlul dermatologic îţi poate salva viaţa

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
De ce este important să mergi măcar o dată pe an la un medic dermatolog, pentru a-ţi verifica aluniţele şi a fi sigură că pielea ta este sănătoasă? Specialistul ne spune în clipul video de ce controlul dermatologic al pielii îţi poate salva viaţa, la propriu.

Un control dermatoscopic o dată pe an îţi poate salva viaţa, pentru că se pot depista anumite leziuni pre-canceroase, în stadiu timpuriu, iar acestea sunt perfect vindecabile“, recomandă Alexandra Zota, medic specialist dermatolog.

În funcţie de recomandarea medicului, se poate stabili periodicitatea cu care trebuie să revii la control – adică la trei sau şase luni, dacă ceva pare a fi în neregulă şi dacă vreo aluniţă nu arată bine.

Specialiştii numesc aluniţele care nu arată bine aluniţe displazice sau atipice. „Aluniţele ne restricţionează şi mai mult comportamentul la soare“, anunţă specialistul. „Oamenii trebuie să îşi protejeze însă tot corpul cu produse cu factor de protecţie solară (FPS), iar eu niciodată nu o să îi spun unui pacient să se dea cu cremă cu FPS doar pe aluniţe“, adaugă specialistul dermatolog. Pentru că nu doar ele pot suferi modificări, ci toată pielea poate suferi modificări. Iar în unele cazuri, melanomul – cel mai agresiv cancer, poate apărea pe pielea fără aluniţe. Însă prezenţa unui număr mare de aluniţe reprezintă un factor de risc în plus pentru dezvoltarea cancerului de piele.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter