Cel mai simplu truc pentru a afla ce tip de ten ai

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Miercuri, 07 martie 2018, 18:01
De ce este important să ştii ce tip de ten ai? Acest lucru este important, pentru ca apoi să ştii ce creme pentru faţă, ce loţiuni demachiante şi creme să alegi, pentru a se potrivi cu tipul tău de ten. Ascultă interviul Unica.ro.

Vizionează şi: La ce produse de machiaj să renunţi în 2018? Recomandarea beauty editorului.

Daniela Mincu este farmacist şi producător de cosmetice dedicate îngrijirii pielii, iar într-un interviu pentru Unica.ro, din cadrul emisiunii Beauty News, specialistul a dezvăluit care este cel mai simplu truc pentru a afla ce tip de ten ai. „Poţi să determini şi singură ce tip de ten ai, dar eu recomand şi părerea unui specialist, mai ales dacă avem afecţiuni mai severe sau dacă se observă că pielea este mai sensibilă“, accentuează specialistul. Fă-ţi o programare la dermatolog, află ce tip de ten ai, şi apoi orientează-te către acele produse de îngrijire a pielii care ţi se potrivesc.

Dacă nu ai probleme cu tenul tău – acnee, cuperoză etc – poţi să poţi identifica dacă ai un tip de ten normal, mixt sau uscat.

Atunci când te trezeşti dimineaţa, fără să îţi fi dat cu nimic pe faţă seara, la culcare, să tamponezi tenul cu un şerveţel uscat de hârtie. În funcţie de sebumul preluat de şerveţel, poţi evalua ce tip de ten ai. Dacă şerveţelul este puternic întinat cu sebum, atunci ai un tip de ten gras sau mixt (dacă e încărcat de sebum doar pe zona T). Dacă şerveţelul este curat, atunci te bucuri de un ten normal. Dacă tenul îţi dă senzaţia că strânge de dimineaţă, atunci cel mai probabil ai un ten uscat.

Foto: Dumitru Angelescu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter