Ce este primerul și cum îl alegi în funcție de tipul tău de ten

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Make-up artistul Dana Argeșan explică diferențele dintre tipurile de primer și cum faci alegerea corectă a acestui produs, în funcție de tipul tău de ten. Vezi clipul video și află de la specialist despre cum să folosești în avantajul tău acest produs popular!

Vezi și: Umezirea burețeilor de machiaj – un mit sau o necesitate?

Dacă te confrunți cu pori dilatați – specifici tipurilor de ten grase sau mixt, primerul netezește suprafața porilor. Pentru celelalte tipuri de uscat, respectiv uscat și deshidratat, conferă persistență machiajului, indiferent de condițiile la care este expus machiajul“, explică Dana Argeșan, make-up artist. Ba chiar poți să înoți cu acest produs pe ten, fără teamă că machiajul s-ar putea îndepărta. Evident, să fie specificat pe ambalaj că este un primer waterproof.

În primul rând, dacă îți cunoști tipul de ten e mai simplu să știi exact către ce tip de produse te îndrepți. Dacă ai un tip de ten gras, ai nevoie de un primer pe bază de apă, care să matifieze tenul și să „încorseteze“ excesul de sebum.

Dacă ai un ten deshidratat sau uscat, alege un primer pe bază de polimeri de silicon. Acest tip de primer va conferi luminozitate, netezește suprafața liniilor fine din jurul ochilor și totodată menține foarte bine această priză a produsului, fără să sublinieze zonele descuamate – o problemă specifică a tenurilor deshidratate.“

Foto: PR

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter