Tori Spelling, pe punctul de a-și pierde un ochi din cauza lentilelor de contact. Actrița și-a speriat fanii cu ultima apariție publică

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 06 aprilie 2023, 15:37

Tori Spelling și-a șocat fanii când a apărut pe rețelele de socializare cu un plasture la ochi.

Actrița, în vârstă de 49 de ani, a anunțat că are ulcer cornean după ce a purtat odată lentile de contact timp de 20 de zile consecutive, fără a le scoate.

Tori Spelling a spus că nu se poate obișnui cu rutina necesară la purtarea lentilelor de contact, de a le scoate pe timpul nopți, cât doarme.

Starul din “Beverly Hills, 90210” a recunoscut că a dezvoltat un ulcer la ochiul stâng după ce nu și-a îndepărtat lentilele și nu le-a curățat în mod corescpunzător. Neglijenșele ei au dus la o infecție.

„Este vina mea. Singură mi-am făcut. Am lentile de contact și le port zilnic. Dar la sfârșitul zilei nu le-am dat jos. Și nu e sănătos. Trebuie să le dai jos” – a recunoscut actrița, în podcastul ei 9021OMG, citată de Mirror.

Fanii vedetei au reacționat imediat în mediul online la cele spuse de ea, declarându-se șocați de cee a ce i se întâmplă.

Citeşte şi: Boala cu care a fost diagnosticată fiica actriței Tori Spelling: „Simptomele sunt similare cu cele ale unui accident vascular cerebral”

„Dacă dorm cu ele, simt o senzație de uscăciune a ochilor. Cum nu v-au deranjat după câteva zile?”

„Am sărit când am auzit 20 zile!”

„Te rog, oprește-te! Nu mai face asta!!!”

„Tori!!!!!! 20 de zile??! Rău, foarte rău!!!” – sunt câteva dintre cele transmise de fani.

Potrivit specialiștilor în sănătate, ulcerul cornean este o leziune deschisă pe cornee, stratul subțire transparent de deasupra irisului (partea colorată a ochiului). Ulcerul cornean este o urgență medical și lăsat netratat poate duce la pierderea vederii.

Persoanele care poartă lentile de contact au mai multe șanse de a face ulcer cornean. Acest risc este de 10 ori mai mare dacă utilizați lentile de contact moi cu purtare prelungită (peste noapte), iar infecțiile bacteriene sunt frecvent asociate cu purtarea lentilelor de contact.

Citeşte şi: Ce a fost și cea a ajuns! Actrița Tori Spelling stă rău cu banii și se împrumută la prieteni

Majoritatea ulcerelor sunt foarte grave și necesită o atenție imediată pentru a reduce riscul de pierdere permanentă a vederii prin cicatrizare. Uneori, poate fi nevoie chiar de un transplant de cornee.

Tori și-a pus un plasture pe ochiul cu probleme când a ieșit în public. Dar fanii s-au îngrijorat crezând că a pățit ceva mult mai grav.

„Mulțumesc tuturor pentru urări. Toată lumea întreabă dacă mi-am zgâriat corneea. Este, de fapt, un ulcer pe ochiul meu. Folosesc picături cu antibiotice și doctorul a spus că „sperăm” că se va vindeca în 7-10 zile”, le-a transmis ea fanilor.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter