Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă

De Sandra Sarbu, pe

Românii au pierdut încă o stea. Regizorul Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Elias.
Sergiu Nicolaescu a fost internat în spital de pe 26 decembrie, iar pe 28 a fost operat de peritonită, după ce medicii au vrut să-l opereze iniţial pentru afecţiunea digestivă cronică benignă de care suferea, scrie Mediafax.
Portrivit RTV, medicii de la Spitalul Elias au precizat că principalele cauze ale morţii sale au fost complicaţii cardiace şi pulmonare severe: „În ultimele 48 de ore, în evoluţia domnului Sergiu Nicolaescu au apărut complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat şi care au condus la deces azi, 3 ianuarie 2013, ora 8.20„, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.
Miercuri, reprezentantii instituţiei au precizat că regizorul rămâne internat la terapie intensivă, din cauza unor probleme respiratorii, fiind necesară supravegherea pacientului.
Citeşte şi: Retrospectiva 2012: Ce personalităţi de excepţie ne-au părăsit anul trecut

Ultimul său mesaj public

Ca şi cum ar fi simţit că mai are puţin de trăit, Sergiu Nicolaesc a susţinut în luna decembrie un discurs emoţionant în faţa colegilor săi din Senat, la sfârşitul ultimului său mandat.

Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă şi consideraţie, simţăminte pe care şi eu vi le datorez. Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau să vă spun un sincer ‘La revedere!’”, a afirmat regizorul din tribuna Senatului.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter