(P) Vitamina C, aliatul stilului tău de viaţă

De Unica.ro, pe

Vitamina C, sau acidul ascorbic, are un rol binecunoscut în funcţionarea normală a sistemului imunitar. Astfel, o cantitate suficientă din această vitamină ajută organismul să crească activitatea celulelor care îndepărtează „musafirii nepoftiţi”, contribuie la absorbţia fierului în organism şi la combaterea efectelor radicalilor liberi.
E important de ştiut că aportul de vitamina C oferă beneficii particulare persoanelor cu un stil de viaţă aparte. În special persoanele atletice sau cele cu un stil de viaţă sportiv intens, fumătorii dar şi cei cu o dietă vegetariană exclusivă au nevoie de vitamina C pentru a le susţine alegerile în stilul de viaţă.

Vitamina C contribuie la menţinerea unui sistem imunitar normal în perioadele de activitate sportivă intensă

Eşti o persoană extrem de activă, mergi la sală zilnic sau alergi kilometri întregi? Se spune că sportul este sănătate pură şi că jumătate de oră de sport în fiecare zi are nenumărate beneficii asupra organismului uman. Pe de altă parte, atunci când ne îndreptăm către un stil de viaţă sportiv, corpul nostru este supus unui stres permanent.
Pentru a ajuta la recuperarea ulterioară efortului sportiv susţinut, este necesar să oferim corpului nostru o cantitate suficientă de vitamina C, al cărei rol important în sintetizarea colagenului va ajuta ţesutul muscular să se refacă. Efectul antioxidant al vitaminei C nu e de neglijat, mai ales că efortul intens fizic poate duce la producerea radicalilor liberi care limitează capacitatea celulelor de a funcţiona normal.

Efectele dăunătoare ale fumatului pot fi, de asemenea, limitate cu ajutorul vitaminei C

Faptul că fumatul are efecte devastatoare asupra organismului nostru este binecunoscut. Dacă totuşi ai ales un astfel de stil de viaţă sau dacă momentan nu poţi abandona ţigările, te încurajăm să îi oferi corpului tău un ajutor necesar reducerii acestor efecte negative. Unul dintre aceste efecte negative este pierderea vitaminei E, fenomen frecvent în cazul fumătorilor.
Vitamina C contribuie la regenerarea formei reduse a vitaminei E, unul dintre antioxidanţii care protejează organismul împotriva radicalilor liberi periculoşi produşi de fumul de ţigară şi care ajută la prevenirea distrugerii membranei pulmonare.
Se ştie că vitamina E e pierdută mai uşor de fumători decât de nefumători. Într-un studiu  recent publicat la Universitatea din Oregon, cercetătorii au demonstrat că 1000 miligrame de vitamina C pe zi contribuie la reducerea cu 45% a cantităţii de vitamina E pierdută de fumători.  Astfel, cele două vitamine, C si E,  funcţionează ca doi aliaţi ai organismului tău, ajutându-te să lupţi împotriva efectelor nocive provocate de fumat.

Vegetarienii au nevoie, de asemenea, de un aport crescut de vitamina C

Dacă dieta ta este limitată exclusiv la legume şi fructe, înseamnă că o mare parte din nutrienţii necesari organismului sunt asiguraţi prin alegerile tale alimentare. Pe de altă parte, e important de ştiut că, deşi vitamina C se regăseşte în multe fructe şi legume, o cantitate relativ redusă din aceasta ajunge să fie efectiv asimilată de organism. E important de ştiut, de asemenea, că vegetarienii au nevoie de o cantitate mai ridicată de vitamina C în organism, pentru a ajuta la absorbţia optimă a fierului.
(P) Vitamina C, aliatul stilului tău de viaţă

Vitamina C Nr 1 în România*

1.    Organismul uman nu își poate sintetiza singur acest element esențial sănătății, astfel trebuie să apelăm la un ajutor. De aceea, pe lângă o alimentaţie bogată în fructe şi legume putem apela la Cetebe C Immunity Plus, care conţine în afară de vitamina C şi zinc, un alt aliat al sistemului imunitar.

2.    Alimentația și produsele farmaceutice cu conţinut de vitamina C  sunt singurele surse de vitamina C şi cu toţii ştim că fructele și legumele au o valoare nutritivă importantă ce nu poate fi substituită complet de vitamine. Însă, organismul uman nu poate stoca vitamina C, deoarece aceasta nu poate fi reţinută în corp mai mult de câteva ore.

O soluție în acest sens o reprezintă capsulele de Cetebe C Immunity Plus cu tehnologia cu eliberare prelungită, care furnizează treptat corpului vitamina C timp de 8 – 12 ore.

3.    În cazul produselor obişnuite cu conţinut de vitamina C, indiferent de concentraţia acesteia, cantitatea de vitamina C neabsorbită va fi eliminată în primele ore de la administrare. Datorită tehnologiei patentate din Cetebe C Immunity Plus, 98% din cantitatea de vitamina C dintr-o capsulă devine disponibilă absorbţiei şi este folosită de către organism.
Administrată conform instrucţiunilor, Vitamina C este un aliat al organismului nostru, ajutând la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi susţinând organismul în lupta cu viruşii şi răcelile. Descoperă mai multe beneficii ale Vitaminei C pe www.cetebe.ro
Cetebe C Immunity Plus – Vitamina C Nr 1 în România*
Acesta este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie informaţiile de pe ambalaj.
*Produsul este Nr. 1 în topul vânzărilor din România în perioada Ian 2008-Aug 2013, conform datelor de piaţă în valoare furnizate de IMS Health.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter