(P) 5 moduri prin care vitamina C contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar

De Unica.ro, pe

Tusea, strănutul, starea generală proastă, cu dureri musculare, dureri de cap şi chiar febra sunt doar câteva dintre simptomele supărătoare ale unei răceli. Cum ne aflăm în plin sezon rece, trebuie să oferim organismului vitaminele şi mineralele de care are nevoie pentru a fi pregătit să facă faţă acestor boli.
Zi de zi, corpul nostru folosește antioxidanți pentru a ţine deoparte „vizitatorii nepoftiţi”- virusurile. Iar dintre aceşti antioxidanţi, vitamina C este renumită pentru contribuţia la funcţionarea normală a sistemului imunitar . Pe de altă parte, un deficit de vitamina C slăbeşte sistemul imunitar şi ne face vulnerabili în faţa acestor boli. Deşi e disponibilă în fructe şi legume, în perioadele în care suntem supuşi constant fluctuaţiilor de temperatură şi atacurilor virale, este indicat să mărim cantitatea de vitamina C din dietă cu ajutorul suplimentelor alimentare.

Cum acționează însă vitamina C?

1. Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar
Anticorpii acționează mai eficient dacă în organism există cantități suficiente de vitamina C. Se întâmplă astfel deoarece consumul regulat de Vitamina C crește activitatea leucocitelor neutrofile și producția de interferon, contribuind astfel la funcţionarea normală a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor.
2. Ajută la calmarea inflamațiilor cauzate de reacțiile alergice
Vitamina C este un aliat în reducerea simptomelor cauzate de alergii, datorită proprietăţilor ei antihistaminice. Suplimentele de vitamina C pot fi de ajutor pentru persoanele care suferă de astm sau alergii de sezon.Cum se întâmplă asta? Vitamina C stimulează secreția unui compus numit AMP ciclic, ceea ce stimulează producerea de steroizi și scăderea inflamației.
3. Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii
Vitamina C joacă un rol vital în sintetizarea colagenului în organism, proteină esențială pentru piele, mușchi, ligamente și oase. În lipsa vitaminei C, formarea colagenului este întreruptă, creând organismului numeroase probleme. Colagenul este o proteina care există în stratul de piele numit derm, în oase, cartilagii, tendoane şi ţesuturi. Spre deosebire de celelalte tipuri de proteine, care sunt alcătuite în mare parte din mănunchiuri de molecule, colagenul este un fel de plasa de fibre şi aminoacizi. Datorită proprietăţilor lui de a acţiona ca un clei, acesta leagă celulele şi ţesuturile între ele (în limba greacă, colagen înseamnă „a face să se lipească”). Astfel, cu cât țesutul conjunctiv este mai puternic, cu atât organismul nostru poate rezista mai bine atacului microbilor.

4. Stimulează producția de limfocite C, celule ale sistemului imunitar
Printre cele mai importante elemente componente ale sistemului imunitar se numără limfocitele (globulele albe din sânge), acestea având o contribuţie esenţială în susţinerea sistemului imunitar.
Vitamina C stimulează producţia de limfocite C și de de interferon, o altă substanță utilă sistemului imunitar. Astfel, cu cât avem mai multe celule albe în sânge, sistemul nostru imunitar va fi mai bine echipat pentru a combate invazia bacteriilor, microbilor sau virusurilor.
5. Ajută la absorbția fierului în organism
Un nivel optim al fierului este, de asemenea, important pentru un sistem imunitar puternic. Din păcate, fierul este greu asimilabil de către organism, multe substanțe din dieta noastră inhibând absorbția de fier – alimente precum ouăle sau legumele, băuturi precum cafeaua sau ceaiul sau nutrienți precum fibrele sau calciul. Și cum aceste alimente au numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, nu este recomandat să le eliminăm din dieta noastră. Aici intervine vitamina C, aceasta având un rol foarte important în absorbția fierului în organism.

Vitamina C Nr 1 în România*

(P) 5 moduri prin care vitamina C contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar
 
1. Organismul uman nu își poate sintetiza singur acest element esențial sănătății, astfel trebuie să apelăm la un ajutor. De aceea, pe lângă o alimentaţie bogată în fructe şi legume putem apela la Cetebe C Immunity Plus, care conţine în afară de vitamina C şi zinc, un alt aliat al sistemului imunitar.

2. Alimentația și produsele farmaceutice cu conţinut de vitamina C  sunt singurele surse de vitamina C şi cu toţii ştim că fructele și legumele au o valoare nutritivă importantă ce nu poate fi substituită complet de vitamine. Însă, organismul uman nu poate stoca vitamina C, deoarece aceasta nu poate fi reţinută în corp mai mult de câteva ore.

O soluție în acest sens o reprezintă capsulele de Cetebe C Immunity Plus cu tehnologia cu eliberare prelungită, care furnizează treptat corpului vitamina C timp de 8 – 12 ore.

3. În cazul produselor obişnuite cu conţinut de vitamina C, indiferent de concentraţia acesteia, cantitatea de vitamina C neabsorbită va fi eliminată în primele ore de la administrare. Datorită tehnologiei patentate din Cetebe C Immunity Plus, 98% din cantitatea de vitamina C dintr-o capsulă devine disponibilă absorbţiei şi este folosită de către organism.
Administrată conform instrucţiunilor, Vitamina C este un aliat al organismului nostru, ajutând la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi susţinând organismul în lupta cu viruşii şi răcelile. Descoperă mai multe beneficii ale Vitaminei C pe www.cetebe.ro.
Cetebe C Immunity Plus – Vitamina C Nr 1 în România*
Acesta este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie informaţiile de pe ambalaj.
*Produsul este Nr. 1 în topul vânzărilor din România în perioada Ian 2008-Aug 2013, conform datelor de piaţă în valoare furnizate de IMS Health.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter