Lapte de soia sau de migdale. Care este mai bun?

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 09 iunie 2015, 18:35

Multe persoane sunt vegetariene, adepte ale stilului de viaţă raw vegan sau intolerante la lactoză şi au nevoie de un substitut pentru lapte. Laptele vegetal poate fi lapte de soia sau lapte de migdale. Vezi ce conţine fiecare şi care este mai bun pentru sănătate.

Laptele de soia şi laptele de migdale sunt opţiuni foarte populare în zilele noastre pentru oamenii cu tot felul de probleme de sănătate, dar şi pentru cei care au renunţat la produsele lactate tradiţionale.
Astfel, cei cu intoleranţă la lactoză, alergie la cazeină, diabet, sau boli de inimă se pot bucura de laptele de soia sau de laptele de migdale, deşi mai există şi alte variante, Cuma r fi laptele de alune de pădure, laptele de cocos şi altele.

Ce boli interzic folosirea laptelui vegetal

At’t laptele de soia, cât şi cel de migdale sunt un bun substitut vegan pentru oamenii cu intoleranţă la lactate. În plus, laptele vegetal de migdale sau soia nu conţine gluten şi poate fi consumat inclusiv de cei cu boala celiacă.
Pe de altă parte, laptele vegetal conţine, la rândul său, mai mulţi alergeni, deci decizia ţine şi de propriul organism.
Alergiile la soia sunt mai frecvente şi mai grave la copii, care pot suferi de vărsături, urticarie, diaree sau edem facial şi nu numai.
De asemenea, cei alergici la piersici şi cei cu alergii la nuci de copac nu au voie să bea lapte de migdale.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter