SĂNĂTATE: Fericirea se măsoară în endorfine

De Revista Avantaje, pe

Studiile de biochimie şi neurofizică au dovedit că starea noastră de fericire este determinată de hormonul cerebral numit endorfină, care se poate stimula prin diverse activităţi, dar şi printr-un consum de alimente specifice.
Endorfinele sunt substanţe chimice produse în mod natural, de către glanda pituitară şi de către hipotalamus. Ele au rolul de a îndepărta efectele stresului şi ale durerii, dar şi de a întări sistemul imunitar, de a elibera hormonii sexuali şi de a ne ajuta în procesul de învăţare.
Cercetările au demonstrat că dacă desfăşurăm anumite activităţi, sau dacă consumăm diverse alimente creştem producţia de endorfine.
Astfel, alimente şi sporturi precum: dulciurile, boabele de cacao, ardeii iuţi, chili, ardeii roşii, atletismul, înotul, aerobicul sau ciclismul ne dau o stare de bine. De asemenea, putem activa producţia de endorfine şi dacă facem: masaj, acupunctură, meditaţie, duşuri alternative cu apă caldă şi apă rece.
Citeşte mai multe despre fericire şi endorfine pe Avantaje.ro.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter